Спасители в Индия използваха багери, за да разчистят купчини отломки

...
Спасители в Индия използваха багери, за да разчистят купчини отломки
Коментари Харесай

Тунел се срути и затрупа 40 строители

Спасители в Индия използваха багери, с цел да разчистят купчини парчета в опит да доближат до 40 мъже. Те бяха затрупани преди ден в пътен тунел, който строили, заяви Нова тв. 

Има сигнали, че служащите са живи, оповестиха чиновници в северния хималайски щат Утаракханд. Спасителите са изпомпвали О2 в блокираната част на тунела и са съумели да изпратят храна през тръбопровод.

" Няколко дребни пакета с храна бяха изпратени през тръба, която също по този начин вкарва О2 вътре. Получихме някои сигнали назад, че затрупаните служащи са живи ", сподели за Агенция Франс Прес от мястото на случая служителят на избавителната работа Дуржеш Ратходи.

Той добави, че багерите са отстранили към 20 метра тежки парчета, само че мъжете са били на 40 метра оттатък тази точка. Служителят, отговарящ за реакциите при бедствия, Девендра Патвал съобщи, че и съгласно него мъжете евентуално са живи.

" Хубавото е, че служащите не са натъпкани и разполагат с буфер от към 400 метра, с цел да се разхождат и да дишат ", сподели Патвал пред вестник " Индиън експрес ".

4,5-километровият тунел се построява сред Силкяра и Дандалгаон, с цел да свърже две от най-свещените хиндуистки светилища Утаркаши и Ямнотри.

Снимки, оповестени от държавните избавителни екипи, демонстрират големи купчини бетон, блокиращи необятния тунел.

Тунелът е част от плана " Пътят Чар Дхам " на министър-председателя Нарендра Моди, който има за цел да усъвършенства свързаността на някои от най-популярните хиндуистки светилища в страната, както и на регионите, граничещи с Китай.

Инцидентите на огромни инфраструктурни строителни обекти са постоянно срещани в Индия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР