Спасители се втурват да спасят американец, хванат в капан в дълбока пещера в Турция

...
Спасители бързат да спасят американец, заклещен в третата по дълбочина
Коментари Харесай

Спасители бързат да спасят американец, заклещен в третата по дълбочина пещера в Турция, след като се разболял, съобщиха от Турската федерация по пещерно дело.

Около 150 спасители участват в „сложна“ операция за спасяването на Марк Дики, който е бил част от изследователски екип в долината Морка, съобщи Турската федерация по пещерно дело. Спасителната операция беше обявена за първи път в понеделник.

Спасителите влизат в пещера в югозападна Вирджиния, където петима мъже са хванати в капан на 28 април 2019 г. Спасителите влизат в пещера в югозападна Вирджиния, където петима мъже са хванати в капан на 28 април 2019 г. WJHL

„В понора Морка, третата най-дълбока пещера в Турция с дълбочина 1276 метра (4186 фута), по време на проучвателна мисия, включваща местни и международни екипи, американският пещерняк Марк Дики се разболя на дълбочина 1120 метра (3675 фута) и беше поставен под наблюдение в базовия лагер на пещерата, разположен на 1040 метра (3412 фута)“, каза Турската пещерна федерация на X, платформата, известна преди като Twitter.

Не е ясно как Дики се е разболял, но федерацията каза, че са му доставени шест единици кръв. В момента състоянието му е стабилно и той може да ходи сам, допълват от федерацията.

„Марк в момента живее в къмпинга на 1040 метра от входа“, каза турската пещерна федерация в сряда.

„Пещерата включва тесни криволичещи проходи и няколко рапела“, казаха от федерацията, добавяйки, че на опитен пещерняк са необходими 15 часа, за да достигне повърхността при идеални условия.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР