Спасители с лодки са измъкнали стотици хора от наводнени къщи

...
Спасители с лодки са измъкнали стотици хора от наводнени къщи
Коментари Харесай

В наводнената Южна Украйна спасяват хора, хванати в капан на покриви

Спасители с лодки са измъкнали стотици хора от наводнени къщи с лед разрушаването на язовирната стена на Каховската Водноелектрическа централа в Южна Украйна , оповестиха доброволци и представители на управляващите, представени от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че други хора обаче са все по-отчаяни, до момента в който чакат помощ.

Приятели и родственици разгласяват трескави апели в интернет с имена, фотоси и GPS координати на локални поданици, в това число деца и доста възрастни хора, които към момента чакат да бъдат прибрани.

Координаторът на група доброволци заяви в Телеграм канал, че апелите идват непрестанно и че стават по-спешни от предходния ден, тъй като на хората им липсват храна и питейна вода.

Украйна и Русия се упрекват взаимно за взривяването на стената на язовир " Каховка " на река Днепър в ранните часове на деня във вторник.

На следения от Русия ляв бряг на реката, назначените от Москва чиновници подредиха на жителите на няколко региона да се изтеглят .

Владимир Салдо, най-високопоставеният представител на назначената от Русия администрация в Херсонска област , съобщи през днешния ден по обед, че са били евакуирани почти 4300 души, в това число 171 деца и 42 души с увреждания.

Повече от 14 000 жилища са били наводнени , оповестиха от службите за незабавна помощ.

Междувременно Световната здравна организация (СЗО) изпрати незабавни доставки за засегнатите от наводненията елементи на Украйна и се приготвя да реагира на редица опасности за здравето, в това число контузии, удавяния и заболявания, излъчени по воден път, като холера, оповестиха публични източници.

" Въздействието върху системите за водоснабдяване и канализация в района и публичните здравни услуги не може да бъде подценявано ", предизвести генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус пред публицисти. " СЗО бърза да поддържа управляващите и здравните служащи в превантивните ограничения против заболявания, излъчени по воден път, и да усъвършенства наблюдението на болесттите ", добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР