Спасители приключиха тази нощ евакуацията на всички рибари, озовали се

...
Спасители приключиха тази нощ евакуацията на всички рибари, озовали се
Коментари Харесай

Спасиха стотици рибари, бедствали на леден блок край о-в Сахалин

Спасители завършиха тази нощ евакуацията на всички риболовци, озовали се през вчерашния ден на откъснат мразовит блок в залива Мордвинов южно от остров Сахалин в Далечния изток на Русия. Това заяви през днешния ден локалното ръководство на министерството на изключителните обстановки, съобщи ТАСС.

С откъсването на ледения блок в залива през вчерашния ден близо 600 риболовци, излезли на леда, се озоваха на два километра от брега. Според министерството по леда са се образували и пукнатини с ширина 1,5 до 3 метра. На местопроизшествието неотложно дойдоха избавителни екипи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Спасителната интервенция търпя съвсем 7 часа, отбелязва Асошиейтед прес. Видеозаписи демонстрират групи хора, покачили се на по-малки парчета лед в опит да стигнат до брега с гребане.

Министерството осведоми, че спасителите са евакуирали 536 от към 600 души, а останалите риболовци са намерили способи да стигнат до брега независимо. В избавителната интервенция са взели участие 15 души с три лодки и с транспортен съд на въздушна възглавница - " Хивус-10 ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР