Спасители на ивицата има, но въпреки това плажът ще се

...
Спасители на ивицата има, но въпреки това плажът ще се
Коментари Харесай

Има ли достатъчно спасители на Северния плаж в Бургас?

Спасители на линията има, само че все пак плажът ще се води неохраняем. Причината за това е, че към момента не са назначени гардове на всички постове . От началото на месец юни за сигурността на плажуващите се грижат шест избавителни двойки, които работят на две смени. Първата е от 8 до 16 часа, а втората промяна от 10 до 18 часа.

Actualno.com се срещна със спасителя Петър Русев, който е заместител шеф на плаж „ Бургас-север “: “Плажът се води неохраняем, само че ние сме тук. От шест поста, два са с флагова сигнализация и се водят публично, а на останалите четири поста има спасители, само че неофициални. От първи юли линията ще бъде публично открита , на работа ще дойдат още спасители. Сега има здравно лице и кола за спешна помощ, само че за откриването би трябвало да има доктор и здравна сестра “.
Другото ново на линията това лято е символичната цена за чадър, която е 1.20 лв., за разлика от минали години, когато сянката струваше 3 лв.. Чиста и подредена наподобява линията, към момента не всички заведения по нея работят, само че най-важните неща, които са нужни на събиращите загар, са налице. Работят душовете, има съблекални и тоалетни, назначени са служащите по почистването.

Спасителите са удовлетворени и от новите вишки, на които е написана каква е  температурата на въздуха за деня, обяснена е сигнализацията, посочени са значими телефони. Всеки може да прочете и да се осведоми, като не не помни да огледа и цвета на флага над избавителния пост.

Дългогодишният избавител Петър Русев поучава хората:„ Месец юни е доста уместно време за плаж, по тази причина дано всички, които имат опция да се възползват и да заповядат. Температурите на въздуха са приятни, на водата доближават 24 градуса, може да се плува умерено, тъй като морето не е бурно. Няма мощно неспокойствие, както е в средата на август и няма доста хора, което разрешава отдихът да бъде спокоен “.

„ КРАМ ИНС “ ЕООД е новият концесионер на плаж „ Бургас-север “. Фирмата е записана в София, а неин притежател е Стоян Германов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР