Спасители копаят над сто тунела в планината в Тайланд в

...
Спасители копаят над сто тунела в планината в Тайланд в
Коментари Харесай

Копаят над 100 тунела към блокираните деца в пещерата в Тайланд

Спасители копаят над 100 тунела в планината в Тайланд в опит да стигнат до 12-те деца от младежкия тим по футбол и треньора им, които са блокирани в наводнена пещера, съобщи БНР, цитирайки Агенция Франс Прес.

"Някои от тунелите са дълбоки по 400 метра, само че към момента не може да бъде намерено местоположението им ", сподели ръководителят на избавителната задача.

Чрез водолази 25-годишният треньор съобщи писмо с молба за амнистия до родителите на момчетата. От откриването на групата в понеделник вечерта са оповестени единствено два видеоклипа с тях. Младият мъж наподобява измършавял и изнемощял духом и това породи бурни диспути в Тайланд за възприятието му на виновност, че е завел децата в пещера, която се наводнява в сезона на мусонните дъждове. Освен това, нивото на О2 в пещерата е спаднало, което пък поражда паники за здравето на децата.

12-те момчета и техният треньор разглеждали пещерата, когато придошлите води ги блокираха там на 23 юни.

Вчера някогашен водолаз от тайландските Военноморски сили почина при интервенция за доставка на храна на бедстващите. Смъртта му повдига въпроса до каква степен е допустимо безвредно изкарване на децата от наводнената пещера, където те са блокирани от 14 дни.

Днес спасителите разгласиха писма на момчетата до фамилиите им, в които те пишат на родителите си да не се тормозят и че имат сили - това са са първите обществени доказателства за живот в пещерата от вторник насам.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР