Спасители и лекари заявиха, че поне 70 души са загинали

...
Спасители и лекари заявиха, че поне 70 души са загинали
Коментари Харесай

Поне 70 души са загинали при газови атаки в Сирия, папата заклейми убийците

Спасители и лекари обявиха, че най-малко 70 души са починали в Сирия при хипотетични газови офанзиви в град Дума, последният бастион на бунтовниците в Източна Гута, оповестява Би Би Си.

Спасителите от „ Белите каски “ демонстрираха ужасяващи фрагменти в обществената мрежа Туитър на тела в изби и предизвестиха, че броят на жертвите евентуално ще се усили.

Засега не е направена самостоятелна инспекция на тези изказвания. Сирийското държавно управление назова обвиняванията в химическа офанзива „ изфабрикувани “.
Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи, че Русия, която поддържа сирийското държавно управление на Башар Асад, би трябвало да поеме отговорността.

" Нищо не оправдава потреблението на средства за изтребване против беззащитни хора ", съобщи през днешния ден папа Франциск в края на литургия на площад " Свети Петър " във връзка със известията за химическа офанзива в Сирия, съобщи Ройтерс.

" Няма такова нещо като добра война и неприятна война ", безапелационен беше Светият отец. Той прикани " военните и политическите водачи да изберат различен път, този на договарянията, единственият, който може да донесе мир, а не гибел и съсипия ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР