Спасители днес са евакуирали около 1000 души, блокирани от придошли

...
Спасители днес са евакуирали около 1000 души, блокирани от придошли
Коментари Харесай

Мощен циклон наводни домове и прекъсна съобщенията в западната част на Мианма

Спасители през днешния ден са евакуирали към 1000 души, блокирани от придошли морски води, дълбоки над три метра, по западните крайбрежия на Мианма, откакто вследствие на мощен циклон пострадаха стотици хора и бяха прекратени връзките, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Съобщава се за шестима починали, само че същинските последствия от циклона в една от най-слабо развитите азиатски страни към момента не са известни.

" Мока " е достигнал сушата покрай град Ситуе, като скоростта напразно е достигнала до 209 км/ч, заяви метеорологичната работа на Мианма. По информация от индийската метеорологична работа през днешния ден на обед силата на бурята е отслабнала и тя към този момент се класифицира като тропическа меланхолия.

В резултат от бурните ветрове са потърпевши повече от 700 души от общо към 20 000, които са потърсили леговище в по-солидни здания по високите места, заяви локален представител на младежка организация, поискал да остане неизвестен, защото се притеснява от репресии от страна на управляващите в ръководената от военните страна. Морска вода е наводнила над 10 ниско ситуирани региона покрай брега, добави той. Жителите се изкачили на покривите и на по-високите етажи, а мощният вятър и бурното време са попречили напъните на спасителите.

В прилежащ Бангладеш, който беше пощаден от планувания пряк удар на циклона, се оповестява за няколко потърпевши.

Силните ветрове са съборили кулите на мобилните оператори, само че във видеоклиповете, оповестени от локалните медии преди връзката да бъде изгубена, се виждат наводнени улици и по какъв начин вятърът отнася покриви.

Информационната работа на военните в Мианма заяви, че бурята е развалила къщи и електрически трансформатори в градовете Ситуе, Кяукпю и Гуа. Покриви са били отнесени от здания на Кокосовите острови, на към 425 км югозападно от най-големия град в страната Янгон.

Доброволци по-рано споделиха, че в приютите в Ситуе няма задоволително храна.

" Мока " в огромна степен пощади бангладешкия град Кокс Базар, който в началото беше на планувания път на бурята. Властите бяха евакуирали стотици хиляди хора преди циклонът да се насочи на изток.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР