Спасителен кораб, превозващ 440 мигранти, е получил разрешение да акостира

...
Спасителен кораб, превозващ 440 мигранти, е получил разрешение да акостира
Коментари Харесай

Италия приема нови 440 мигранти

Спасителен транспортен съд, пренасящ 440 мигранти, е получил позволение да дебаркира в Сицилия, заяви през днешния ден неговият оператор. На италианския бряг през тази година са слезли над 67 000 души.

Италианските управляващи дефинираха пристанището Поцало, Сицилия, като място за слизане на „ Sea-Watch 3 “, заяви в Twitter немската неправителствена организация „ Sea Watch “, която го ръководи.
15 чиновници на реда пострадаха при конфликти с мигранти във Франция
При конфликти с огромна група мигранти по време на унищожаване на незаконен палатков лагер в община Кале в Северна Франция са потърпевши 1...
Прочети повече
„ Една седмица след първата ни избавителна интервенция, 440-те избавени хора на борда най-сетне ще могат да слязат на брега “, се споделя в известието.

Спасителният транспортен съд патрулира в морето край либийското крайбрежие от ноември 2017 година Той е един от няколкото плавателни съда, ръководени от групи с нестопанска цел, с цел да оказват помощ на постоянно пренатоварени лодки, пренасящи мигранти през централното Средиземноморие в Европа.

По-рано тази седмица повече от 500 мигранти започнаха да слизат в Сицилия от кораба „ Geo Barents “, ръководен от Лекари без граници, откакто прекара близо две седмици в морето.

Тази година в Италия до през днешния ден са слезли общо 67 040 мигранти, сочат данни на вътрешното министерство.
Гърция удължава оградата по границата си, с цел да спре незаконните мигранти
Гръцкото държавното управление ще възобнови настояването за средства от Европейския съюз през 2022 година, с цел да удължи оградата по границата с Турция....
Прочети повече
Това е внезапно нарастване по отношение на 34 154 регистрирани предходната година, само че много под върха, подложен през 2016 година от 181 436 души.

В по-широкия район организацията на Организация на обединените нации за бежанците пресмята, че 114 584 мигранти са пристигнали тази година по море в Кипър, Гърция, Италия, Малта и Испания, като данните са обновени последно на 26 декември.

Броят на идващите по море е по-голям от предходната година, като са регистрирани 95 031, само че към момента е надалеч от над 1 милион души, пристигнали по море през 2015 година

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР