Спасителен екип на международната организация за защита на животните Четири

...
Спасителен екип на международната организация за защита на животните Четири
Коментари Харесай

Четири лапи продължава да спасява животни след опустошителните земетресения

Спасителен екип на интернационалната организация за отбрана на животните Четири лапи прекара две седмици в най-засегнатите от земетресенията провинции на Южна Турция и Северна Сирия.

С поддръжката на локални организации, екипът ни съумя да достави над 125.5 тона храна за домашните и селскостопански животни в района. Екипът оказа здравна помощ на потърпевшите животни в няколко приюта и оказа помощ с превозването им до клиники. Освен това, Четири лапи е единствената интернационална организация за отбрана на животните, която съумя да помогне и на място в Сирия, оповестяват от пресцентъра на фондацията.

В екипа влизат и ветеринарният доктор Марина Иванова, която е част от австрийския екип на организацията и заема позицията координатор Спасителни задачи, както и Велизар Ангелов, координатор интернационалните планове от българския офис.

В идващите месеци Четири лапи ще продължи да поставя старания за възобновяване на района, като го доставя с храна и поддържа контакт с локалните организации.

Експертите на Четири лапи посетиха региона на Караманмарас, където държавна помощ рядко идва. Подкрепата им там е жизненоважна както за оцеляването на животните, по този начин и за прехраната на фамилиите, които ги отглеждат. Благодарение на съдействието си с управляващите, екипът ни съумя да прекоси границата със Сирия за един ден. Там те работиха неуморно, разпределиха над 24 тона храна и медикаменти и оказаха здравна помощ на потърпевшите животни в района на Джиндирес. Четири лапи съумя да обезпечи храна за идващите два месеца на над 5,000 животни, в това число котки, кучета, кози, магарета, крави и овце.

" Страданието на всички тези хора и животни е голямо. Ние видяхме с какъв брой малко разполагат селата след нещастието и какъв брой скъпи са животните за тях. От огромно значение е те да продължат да получават помощ и в идващите седмици. Има дефицит на артикули от първа нужда. Хората спят в палатки и се молят за помощ. За страдание, помощта не доближава до всички. Докато тя е съсредоточена в Турция,отчаянието и неналичието на съответна помощ в Сирия ни оставиха безмълвни. Ще продължим с потребната си активност в регионите, в които тя е най-необходима, “ споделя ветеринарният доктор Д-р Амир Халил, който има десетки години опит в работата си за бедствия и конфликтни зони и управлява екипа на място.

Четири лапи ще продължи да работи дружно с локални организации за обезпечаването на храна за животните в засегнатите региони на Турция и Сирия и е в подготвеност да помогне с каквото е належащо за възобновяване на региона, за което ще е нужно дълго време.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР