Спасиха българи край о-в Лефкада от кораб, подал сигнал за

...
Спасиха българи край о-в Лефкада от кораб, подал сигнал за
Коментари Харесай

Спасиха българи край о-в Лефкада от кораб, подал сигнал за бедствие

Спасиха българи край о-в Лефкада от транспортен съд, подал сигнал за злополучие. Това оповестиха от службата за брегова защита на Гърция.

Малко откакто са преместени на друга лодка, плавателният съд е потопен.

Сигналът е подаден преди обяд в сряда. Незабавно към мястото са изпратени две лодки на бреговата защита, дружно с водолаз. Бедстващите българи са сполучливо евакуирани в положително положение.

Спасиха българи край о-в Лефкада от транспортен съд, подал сигнал за злополучие

Корабът е потопен на към 15 метра дълбочина и е открит от водолази по-късно. 47-годишният капитан е задържан от пристанищните управляващи на Лефкада, които организират предварителното следствие, за нарушаване на член 277 от Гражданския кодекс, причиняване на корабокрушение.

SafeNews напомня, за изключителна обстановка с 10 българи в Егейско море. Те бяха избавени от аварирала ветроходна лодка край гръцкия остров Скопелос в западната част на Егейско море, оповестява в. „ Катимерини “.

Туристическата ветроходна лодка е подала сигнал за помощ SOS, откакто е станало ясно, че има проблем с руля, оповестява нестният новинарски уебсайт Скиатослайф.

Плавателен съд на компанията Seajet е минавал наоколо и е бил извикан на помощ. Бреговата защита също незабавно е реагирала на сигнала и се е отправила към мястото.

Ветроходната лодка е била изтеглена, а десетимата пасажери на борда, които са български жители, са добре.

Източник: dariknews

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР