Спаси София става партия, за да участва в местните избори.

...
Спаси София става партия, за да участва в местните избори.
Коментари Харесай

Борис Бонев към ПП и ДБ: Трбва да намерим общ път за местните избори в София

" Спаси София " става партия, с цел да взе участие в локалните избори. Няма по какъв начин да се записват цивилен листи за общински съветници. Нашият фокус е София, няма да участваме на национални изброи. Това съобщи Борис Бонев в ефира на Нова телевизия.

По думите му превръщането на „ Спаси София “ в партия е естествена стъпка. 

Формално ние сме още една партия. Смятам че през тези години натрупахме административен и политически опит. Една от задачите ни е да управляваме София. Би било безконтролно да не се случи обединяване от всички демократични сили в столицата. „ Спаси София “ е организация, която повече от десетилетие действа в столицата, не сме се появили през днешния ден, с цел да цепим вота, уточни Бонев. 

Според него „ Спаси София “ би трябвало да откри общ път с „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ за явяване на локалните избори следващата година. 

Много е значимо кметът на София да е човек, който интензивно работи за града. София не е дребен залък, не са малко проблемите и индивидът би трябвало да е отдаден. Очаквам да седнем на масата, да се обединим към цели. За 17 години, в които ГЕРБ ръководи столицата нито един от систематичните проблеми не беше решен. Залагаме на три съществени целта - по какъв начин ще бъдат ръководени парите на хората. Второ да има повече средства за вложения най-много в кварталите – саниране на блокове, създаване на паркинги, комфортен градски превоз. Това са ограничения, които работят в цялостен сеят, означи Бонев.

Неговата цел е за два мандата София да влезе в топ 5 на европейските столици, в които се живее най-добре. 

Той разяснява и концепцията за създаване на повече паркинги в столицата. 

Не може да не се строят паркинги, има още подобаващи терени. Внесох отчет със лист къде да бъдат издигнати монтажни паркинги. Това са многоетажни паркинги, в които да се концентрира паркирането и то да не е безредно. В центъра е мъчно да има многоетажни надземни паркинги, тъй като няма място. Но ще предложим построяването на под земята паркинг в региона на „ Възраждане “. Не е в центъра, само че е в периферията. Лошото е, че към основни здания като „ Света Неделя “ и „ Александър Невски “ ще останат паркинги, изясни още Бонев. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР