Спаси София“ няма да участва в сглобка за София. Това

...
Спаси София“ няма да участва в сглобка за София. Това
Коментари Харесай

Борис Бонев: Ако ПП-ДБ направят сглобка с ГЕРБ, „Спаси София“ излиза в опозиция

„ Спаси София “ няма да взе участие в сглобка за София. Това съобщи общинският консултант от ПП-ДБ-Спаси София и към този момент някогашен претендент за ръководител на СОС от групата Борис Бонев пред bTV. Според него има хора в ПП-ДБ, които желаят да има сглобка и за София – кои обаче тъкмо Борис Бонев не сподели.

„ Спаси София “ няма да вземат участие в взаимно ръководство с ГЕРБ в Столичния общински съвет. Ако обаче ПП-ДБ създадат такава сглобка с групировката на Бойко Борисов, то от „ Спаси София “ няма да вземат участие в сходно ръководство и ще бъдат в съпротива. ПП-ДБ-Спаси София ще повдигнат за ръководител на Столичния общински съвет – Грети Стефанова.

Борис Бонев прикани партиите в СОС да поддържат Стефанова, с цел да отпушат работата на градския парламент. За премахването на Паметника на Съветската войска, Бонев разяснява, че не знае дали всички процедури са непокътнати. Има институции, които да кажат дали това, което се случва с МОЧА е законно или не. Практика е монументи по този метод да се разчленяват, уточни Бонев.

Мнението на Бонев е, че мястото на МОЧА (Паметника на Съветската армия) е в Музея за социалистическото изкуство. Това е монумент, който няма нищо общо с България и има единствено и само пропагандна цел, посочи Борис Бонев.

Според тезата му, всички хора, които желаят сглобката да се придвижи на локално равнище и въздействието и ръководството на ГЕРБ да продължи в София, желаят и Паметникът на Съветската войска да бъде отстранен.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР