Спаси София на Борис Бонев е предложила кандидатурата на Делян

...
Спаси София на Борис Бонев е предложила кандидатурата на Делян
Коментари Харесай

Спорният червен кмет Делян Георгиев бил квота на Спаси София

" Спаси София " на Борис Бонев е предложила кандидатурата на Делян Георгиев за кмет на регион " Изгрев " в София. Синът на някогашния върховен чиновник на Държавна сигурност и основен секретар на ДАНС Младен Георгиев и в този момент е кмет на региона. За подобен беше повдигнат от Българска социалистическа партия, АБВ и партия " Мир ", написа OFFNews.

Георгиев напусна Българска социалистическа партия през ноември. По информация на медията това е станало откакто е изискал Българска социалистическа партия да го издигне за кмет на София, само че Корнелия Нинова е отказала. Според версията, която самият той популяризира, повода е, че се е оповестил срещу гласуването на Българска социалистическа партия за връщането на хартиената бюлетина.

Георгиев е неприкрит покровител на посланика на Русия у нас Елеонора Митрофанова. Малко преди Русия да нападне Украйна той я предложения в постройката на общината. Според прессъобщението на самата община " Изгрев " те са обсъждали опциите за културното и просветително съдействие сред дипломатическата задача и Район " Изгрев ".

Вчера общинският консултант от ГЕРБ Малина Едрева разгласи, че " кметът на регион " Изгрев " доктор Делян Георгиев саботира именуванията на Алеята на Украйна и градинското пространство “Борис Немцов ”. "

" Предстои да отговори на въпроса “Чий е Крим ” " - написа още Едрева.

Последното евентуално е отпратка към прекомерно неразбираемата позиция на Борис Бонев по въпроса. Във Facebook той написа:

(Крим е) "... де юре украински, де факто съветски. Но не разбирам по какъв начин знамето на Крим оказва помощ за решение на проблемите на България? Да, Гешев и Цацаров са по-големи проблеми за нашата страна от Крим.

А единствено да попитам - Косово чие е? "

8/8/8 е кардиналната сделка за разпределението на районните кметове в обединението " Продължаваме промяната - Демократична България - Спаси София "  за изборите за общински съветници и кметове, които евентуално ще са през октомври. Четвъртият участник в обединението - " Екипът на София " ще употребява квотата на Политическа партия, в случай че въобще издига районни кметове.

Към момента са разпределени следните региони:

Район " Лозенец " - квота на " Да, България " - те ще повдигнат досегашния кмет Константин Павлов - Комитата.

Район " Слатина " - квота на " Да, България " - те ще повдигнат досегашния кмет Георги Илиев.

Район " Средец " - квота на ДСБ - те ще повдигнат досегашния кмет Трайчо Трайков, в случай че той не стане регионален шеф на София.

Район " Триадица " - квота на ДСБ - те ще повдигнат досегашния кмет Димитър Божилов.

Район " Нови Искър " - квота на ДСБ. В момента кмет там е Даниела Райчева от ГЕРБ-СДС.

Район " Надежда " - квота на ДСБ. В момента кмет там е Димитър Димов от ГЕРБ-СДС. ДСБ към този момент имат кандидатура.

Район " Овча купел " - квота на " Да, България " - те ще издигна досегашният кмет Ангел Стефанов.

Район " Сердика " - квота на " Зелено придвижване " - сега там кмет е Тодор Славов Кръстев от ГЕРБ-СДС. Зелените към този момент имат кандидатура.

Район " Витоша " - квота на " Спаси София ". В момента там кмет е Теодор Петков от ГЕРБ-СДС.

Район " Панчарево " - квота на " Спаси София ". В момента там претендент е самостоятелният Николай Гюров. " Спаси София " евентуално ще предложи Милена Томова, известна още и като Милена Алексиева, правист и цивилен деятел на Секретен сътрудник.

Район " Изгрев " - квота на " Спаси София ". Те издигат Делян Георгиев, претендент на Българска социалистическа партия, АБВ и МИР на предходните избори.

Район " Студентски " - квота на " Продължаваме промяната ". В момента там кмет е Петко Горанов от " Демократична България ", само че Демократична България няма да упорства за идващ мандат за него. Решението кой ще е претендентът е напълно при Политическа партия.

Район " Младост " - квота на " Продължаваме промяната ". В момента кмет там е Стефан Стефанов, официално самостоятелен, само че с поддръжката на Българска социалистическа партия.

Район " Искър " - квота на " Продължаваме промяната " - сега там кмет е Ивайло Цеков от ГЕРБ-СДС.

Район " Кремиковци " - квота на " Продължаваме промяната " - сега там кмет е Лилия Донкова от ГЕРБ-СДС.

Район " Оборище " - квота на " Продължаваме промяната " - сега кмет там е Николай Александров от Демократична България. Той няма да бъде препоръчан завтори мандат.

Район " Люлин " - квота на " Продължаваме промяната ". В момента кмет там е Милко Младенов от ГЕРБ-СДС. Политическа партия имат свое предложение, само че са решили да задържат оповестяването му.

Все още не са разпределени регионите " Банкя ", Подуяне ", " Връбница ", " Възраждане ", " Илинден ", " Красна поляна " и " Красно село ". Според кардиналната сделка би трябвало 2 от тях да отидат за " Продължаваме промяната " и 5 - за " Спаси София ".

Най-заплетена била обстановката за " Красно село ". Там кмет е издигнатата от " Демократична България " Росина Станиславова. Малко откакто пое поста, избухна скандал и Демократична България я приканиха да го напусне, само че тя отхвърли и по-късно бе отстранена от поста. Сега " Демократична България "   имали мощен претендент за " Красно село ", само че този регион им се явява девети и би нарушил предварителната сделка за 8/8/8.

Това 8/8/8 не е сакрална цифра и може да се промени, твърди източник. Според него 100 % сигурни са единствено сполучливите досегашни кметове на Демократична България. В останалите региони може да настъпи разбъркване на квоти, в случай че се окаже, че някое от предложенията не са задоволително мощни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР