Pro-Trump PAC похарчи над 40 милиона долара за съдебни сметки за Тръмп и неговите помощници през 2023 г.

...
Спасете Америка, комитетът за политически действия, основан от бившия президент
Коментари Харесай

Спасете Америка, комитетът за политически действия, основан от бившия президент Доналд Тръмп, похарчи над 40 милиона долара за съдебни такси за Тръмп и неговите съюзници по множество съдебни дела през първите шест месеца на 2023 г., потвърди пред CBS News източник, запознат с предстоящото публично подаване на PAC.

Очаква се PAC официално да разкрие тази информация и други разходи в своя полу- годишно подаване на Федералната избирателна комисия в понеделник. Washington Post първи съобщи цифрата.

Цифрата от над 40 милиона долара за половин година представлява рязко увеличение на разходите за правни услуги на PAC, които достигнаха над 16 милиона долара за цялата 2021 г. и 2022 г. заедно, според предишно подаване на FEC.

поне до май по делото с документите Mar-a-Lago, както е насрочено в момента. Тръмп се призна за невинен по всички обвинения и в двата случая.

Бившият президент също може да бъде изправен пред още обвинения. Той каза в социалните медии по-рано през юли, че е получил целево писмо от специалния прокурор Джак Смит, свързано с разследването от 6 януари и предполагаемите опити за отмяна на резултатите от изборите през 2020 г., и множество източници потвърдиха, че публикацията е точна. В окръг Фултън, Джорджия, голямо жури също разследва опити за намеса в мирното предаване на властта след президентските избори през 2020 г. в този щат.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР