Спасените са настанени на хотел в с. Аспарухово, като от

...
Спасените са настанени на хотел в с. Аспарухово, като от
Коментари Харесай

Над 30 от спасените от пожара в Рояк са с деменция и психични проблеми

Спасените са настанени на хотел в с. Аспарухово, като от община Дългопол са безапелационни, че те могат да останат толкоз, колкото е належащо. Тези, които имат спомен от станалото, са уплашени, само че отвън това се усещат добре. Няма да има проблем близки да приберат родителите си, в случай че преценяват, че могат да ги гледат. Донев акцентира, че ще бъде решен и въпросът с към този момент платените такси към изгорелия дом.

Държавата ще подкрепи фамилиите на жертвите и оживелите, като Министерство на вътрешните работи и Агенцията за обществено подкрепяне ще асистират за издаването на нови персонални документи за тези, които са ги изгубили.

Министърът призна, че Агенцията за качеството на обществените услуги има стеснен потенциал, само че означи, че след почналите през август инспекции в страната има огромен брой влезнали в действие наказателни постановления за открити нарушавания.

„ От 1 януари би трябвало да се прелицензират всички обществени услуги в страната. Тези, които не дават отговор на новия Закон за обществените услуги, ще бъдат затворени. С новия закон надзор върху даването на обществените услуги ще има кметът на общината. Ще може интензивно да взе участие в процеса “, изясни още Гълъб Донев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР