Спасението при терористична атака е лотария на съдбата. Но волята

...
Спасението при терористична атака е лотария на съдбата. Но волята
Коментари Харесай

Най-смелите постъпки в Крокус: Руснаците не се предадоха

Спасението при терористична офанзива е лотария на ориста. Но волята за живот, самоконтролът, находчивостта и взаимопомощта играят значима роля. Все още не са събрани всички доказателства за случилото се в Крокус Сити Хол по време на терористичната офанзива, само че към този момент е известно, че имаше доста образци за демонстрация на най-високи човешки качества.

Първото нещо, което е казано малко до момента е, че разказите на очевидци не оставят никакво подозрение, че личният състав на Крокус Сити Хол се е държал доста почтено. Служителите не изпаднаха в суматоха, а бяха заети да избавят хора.

Терористите откриха огън по време на втория звънец и настояването на феновете да влязат в залата. Първоначално хората не повярваха, че това е терористична офанзива. Мнозина бъркаха картечните изстрели с овации, канещи музикантите на сцената, с детонации на петарди или други специфични резултати.

Но в този миг разпоредителите на билети бяха бързо осведомени по радиото за изстрелите и те хукнаха към сцената, с цел да провеждат евакуация през спомагателни изходи.

Това се удостоверява от оживелия фен, чието място беше по-ниско - в кръга на облеклото:

" Почти незабавно ни стана ясно, че се случва нещо нездравословно. И внезапно някой извика: „ Има пукотевица! Да се евакуираме. ” И ние внезапно хукнахме надолу към сцените, където разпоредителите ни викаха с жестове. "

Именно по команда на един от чиновниците е предизвестен по радиото за случилото се. Тогава в сергиите се появи мъж с оръжие с дълга цев (не доста наподобяващо на картечница) и стартира да стреля по столовете. От варела излетя нещо като фойерверк, а столовете се възпламениха. Хората лежаха, в това число и на сцената.

Чу се свистене на патрони. Всички се опитахме някак си да легнем, с цел да не попаднем под обстрел. Някой извика: „ Бягайте от сцената “. И това също беше команда от притежателите на билети.

" Всички се втурнахме натам, изтичахме зад завесата и съвсем незабавно имаше улица. Посрещна ни мъж в черен костюм със значка, беше чиновник на Крокус, сподели ни „ Бягайте бързо натам! “ И изтичахме до паркинга ",

- описват очевидци.

Пазачът ръководеше спасяването

Друг свидетел описа по какъв начин са избавени феновете на балкона на третия етаж. Не са се паникьосвали, не са изпадали в ступор. Известно време те оценяваха обстановката: да останат там или да избягат:

" Решихме да изпълзим от залата и да слезем по ескалатора, макар че на долните етажи към момента се чуваха детонации и пукотевица. И маневрата беше сполучлива. "

Следвайки табелите за излаз, те слязоха долу в сервизното помещение. И там също ги пресрещнал един надзирател, който не е бил избягал и останал на поста си. Насочли ги към котелното помещение, където се намирала пожарната цистерна. Там към този момент имаше петдесет души.

С пожарни брадви и хидранти хората затлачиха вратите и се барикадираха. Тогава през вентилацията стартира да излиза пушек. И още веднъж никой не се обърка. Те започнаха да мокрят облеклата си с вода от хидранти и да покриват лицата си. Те седнаха на пода допустимо най-ниско. Опитахме се да не се паникьосваме:

Бяхме в дима към половин час. И този надзирател продължи да управлява процеса. Тогава Министерството на изключителните обстановки ни освободи.

Никой, обратно на логиката, не изтича надолу, а нагоре, някой изтича до дрешника за връхни облекла, някой, вместо да се избави, снима протичащото се на видео. А какъв брой от тези „ блогъри “ умряха в последна сметка?

Но имаше хора, които проведоха групи и извеждаха други. Една от тях, Лилия, описа по какъв начин е въвела няколко души в тъмна стая със стъклени порти. Двама момчета разрушиха тази врата, макар че не беше толкоз елементарно: стъклото в такива здания е крепко.

Той изнесе бебето и изведе другите

В друго видео се чуват голям брой удари от нещо тежко, до момента в който се чуе животоспасяващият тон от строшаване на стъкло. И всичко това под съпровода на пукотевица.

На последния етаж на постройката се организираше съревнование по бални танци за деца. Когато изпод се изсипа пушек, децата се изплашиха и стартира суматоха. Но те (общо 50 души) бяха водени от мъж на име Олег.

Той носи дребното си дете на ръце. И тогава дружно с още един мъж събаря оградата и всички излизат от горящата постройка.

Въпреки смъртната заплаха някой оказва помощ да се спусне инвалидната количка на момче с увреждания по стълбите.

С голи ръце върху престъпник

По време на терористичната офанзива в концертната зала на Крокус Сити Хол една жена избави сама 10 души. Тя беше една от първите, които схванаха какво се случва, освести смаяните хора и ги насочи към изхода. Самата героиня, на име Лилия, показа детайлности.

И най-после, най-уникалното доказателство е за подвига на незнаен човек, който влиза в борба с един от терористите. Един от феновете сподели: когато стартира стрелбата, тя беше до сцената зад щита. И видях по какъв начин този вид лиши револвера от стрелеца, когато се опита да го презареди.

Скочил до него, лишил му автомата и почнал да го бие с приклада. Не знам какво се случи с този човек, само че той даде опция на мен и на други да избягаме.

Важно е и къде са избягали в търсене на избавление хората, избягали от Крокус Сити. 60 фенове откриха леговище в катедралата " Свети Николай " в Красногорск, ситуирана на триста метра от концертната зала.

Какъв би трябвало да бъде отговорът?

Почти незабавно след ужасните събития създателят на телевизионния канал " Цариград " Константин Малофеев написа в своя Телеграм канал:

" Ужасна терористична офанзива. След последната ужасна терористична офанзива " Норд-Ост " победихме в Чечня. Готови сме да спечелим още веднъж. Нека дадем на цивилното население на Украйна 48 часа да напусне градовете и най-сетне да сложим завършек на тази война с победоносното проваляне на врага. Използване на всички сили и средства. "

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед507951Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед141008Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед25682Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед20514Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед28016Проф. Нина Дюлгерова: Световното задкулисие няма народност, няма вяра - има интересиАлтернативен Поглед507951Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед165960Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед141008Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед132385Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед129843Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАвторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев7925

Източник: pogled.info


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР