Спасена от смърт родилка прегърна за първи път близнаците си

...
Спасена от смърт родилка прегърна за първи път близнаците си
Коментари Харесай

Спасена от смърт родилка прегърна близначетата си за първи път на рождения си ден

Спасена от гибел родилка прегърна за първи път близнаците си своя рожден ден. Пациентката, която през днешния ден навършва 29 години, беше сюрпризирана от  Ръководството на СБАЛАГ „ Майчин дом “ и акушерки от Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване, които украсили с балони стаята й, оповестиха от лечебното заведение.

Младата жена била проследявана в болничното заведение месеци наред, откакто лекарите открили тежка бременност - близнаците били неподходящо ситуирани в матката.
Именно това наложило раждане с цезерово сечение. И двете бебета са момченца, доносени и в чудесно здраве, като всяко от тях тежи над 3 кг.
 
 родилка близнаци Майчин дом Майчин дом
Заради размера на близнаците няколко часа след цезаровото сечение матката на дамата изпада в атония (увеличената уязвимост на мускулната мощ на матката, която в множеството случаи е причина за животозастрашаващо рисково кървене). Бързата реакция на лекарите от " Майчин дом " и  професионализмът, с който е осъществена последващата интервенция (лапаротомия) съумяват спасят живота на родилката. " След всички реанимационни грижи дамата към днешна дата е в доста положително положение, изкарана е от апаратна вентилация и е със независимо дишане ", прецизират от лечебното заведение.-->

 родилка близнаци Майчин дом Майчин дом
Щастливата млада майка през днешния ден чества рождения си ден, като за първи път прегърна двете си деца. За да остане този ден най-радостният в живота ѝ, акушерките от Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване и управлението на лечебното заведение взеха решение да приготвят изненада за пациентката, като украсиха празнично болничната ѝ стая.

Изпълнителният шеф на СБАЛАГ „ Майчин дом “ проф. доктор Иван Костов персонално поздрави пациентката с благопожелание за дълъг живот, здраве и фамилно благополучие.
 
 родилка близнаци Майчин дом Майчин дом
В „ Майчин дом “ работят повече от 200 акушерки, които обезпечават непрестанен, всекидневен и денонощен цикъл на работа в помощ на лекарите, на майките и на най-малките пациенти.

СБАЛАГ „ Майчин дом “ е най-голямата и най-старата профилирана акушеро-гинекологична болница у нас, където се наблюдават и обработват най-сложните медицински случаи от цялата страна. Средно всяко 14-то българско дете се ражда в „ Майчин дом “, като болничното заведение продължава да бъде водач по брой раждания на годишна база.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР