Спас Василев, заподозрян за измами на десетки хора чрез фалшив

...
Спас Василев, заподозрян за измами на десетки хора чрез фалшив
Коментари Харесай

Александър Мартинез: Скандалът със Спас се отрази на работата ми

Спас Василев, обвинен за измами на десетки хора посредством подправен профил във Фейсбук, остава в ареста, реши Софийският градски съд. Междувременно стана ясно, че французинът Александър Мартинез, чиито фотоси е употребявал Спас за подправената си идентичност, е подал недоволство в полицията . Мартинез споделя, че към момента не е привикнал с неочаквания интерес към личността му.
„ Научих от другари, беше брутално. Истински потрес. Мои другари, които работят във френски медии, видели репортаж по малкия екран тук и ме разпознали. После и аз видях този репортаж”, споделя той.
Скандалът се отразил и на работата му.
„ Все отново работя в авиосектора, а историята е обвързвана със самолетни билети. Трябваше да давам пояснения в работата. Получих толкоз доста позвънявания от хора . Семейството ми, което беше толкоз ненадейно. Никой не е очаквал сходно нещо”, споделя Александър Мартинез.
Той подал тъжба в полицията във Франция. У нас против Спас Василев остава единствено едно обвиняване. То е за закононарушение, осъществено преди години, когато заречен на човек 10 самолетни билета и го завлякъл с 490 лева След това последвала серия от измами, за които обвинявания няма. Според съда обаче има задоволително доказателства, че те са осъществени точно от Василев.
Според юриста на Спас той се предал непринудено, а съгласно съда - на мощ. Така написа и в протокола от ареста. Точно заплахата Спас да се укрие е една от аргументите съдът да го остави зад решетките. Назад в годините бил обявяван за общодържавно и интернационално търсене. Бил неоткриваем 5 години, съобщи Нова тв.
От Франция Мартинез споделя, че има вяра в българското правораздаване и отхвърля думите на Спас, че двамата се познават.
„ Напълно допустимо е да сме се засекли някъде. Знам, че той споделя, че е живял и учил във Франция. Е, аз не съм учил във Франция, тъй че... Казвам ви, не познавам този човек, само че не изключвам опцията някъде да сме се засичали”, споделя Мартинез.
Разследването по случая продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР