Спас Василев от Кочериново е извършвал упорита и продължителна престъпна

...
Спас Василев от Кочериново е извършвал упорита и продължителна престъпна
Коментари Харесай

Спас от Кочериново искал да помогне на хората, не да ги мами

Спас Василев от Кочериново е правил упорита и продължителна незаконна активност, оповестиха от прокуратурата при гледането на мярката за неотклонение на мъжа, представял се за Александър Николов и завлюкъл десетки хора с пари във Facebook. Ако излезе на независимост, може да я възобнови, оповестиха още от обвиняването, след което настояването им бе задоволено и Софийският райнонен съд го остави за непрекъснато в ареста.

Спас е желал да помогне на хората, а не да ги измами, твърди отбраната му. Предал се е самичък в ГДБОП в петък заран. Последно бил в Бургас, твърди юристът му Георги Ценев.

Спас резервира безмълвие пред съдиите.

Пред публицистите, преди съдът да гледа мярката му за неотклонение, той сподели, че съжалява.

„ Адвокатът ми ще приказва ", отговори той на всички въпроси от медиите.

Александър Николов е бил извънредно деен в обществените мрежи - изгрява там по врeме на огромните митинги през 2013 година Внимателно построява облика си - трансформира се в коментатор в медии, без да се демонстрира, основава уеб планове. За себе си твърди, че живее в Париж, че е бил в щабовете на френски кандидат-президенти, а в последните няколко години, че е чиновник в компании като " Еърбъс ".

Започва да предлага и да обезпечава евтини самолетни билети, трупайки солидна база с персонални данни. Някои заплащат, само че не получават нищо.

Сред излъганите са мениджъри, юристи, публицисти. В началото на август част от тях се свързват между тях, осъзнават истината и алармират Министерство на вътрешните работи.

Схемата на измамника с подправена идентичност, който завлече десетки консуматори във „ Facebook ", е работила от най-малко 8 години, прецизира БТВ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР