Спас Русев и руската държавна банка ВТБ продават бившия държавен

...
Спас Русев и руската държавна банка ВТБ продават бившия държавен
Коментари Харесай

Спас Русев и ВТБ продават "Виваком" на нвестиционна група почти 4 пъти по-скъпо

Спас Русев и съветската държавна банка ВТБ продават някогашния държавен телеком " Виваком " на цена, близо 4 пъти по-висока от тази, на която го купиха преди 4 години и е допустимо да има договорка в идващите 2 седмици, заяви " Файненшъл таймс ".

Телекомът, чиято покупка за 330 млн. през 2015 година беше финансирана главно от руснаците, в този момент се предлага за 1.2 милиарда евро и извънредните договаряния с евентуалния покупател се водели към тази сума, добавя изданието. Такава оценка на " Виваком " съответствала и на последните покупко-продажби в бранша в Югоизточна Европа.

Това е доставчикът на кабелни, мобилни и медийни услуги " Юнайтед груп ", който има опит на Балканите и се управлява от компании за дялово вложение като " Би Си Партнърс " и Кей Кей Ар. През май същата компания се контракти да придобие Теле2 в Хърватия против 220 млн. евро.

" Файненшъл таймс " напомня, че още не е завършил спор за собствеността на " Виваком ", в който съветският предприемач Дмитриай Косарев оспорва изискванията по договорката от 2015 година, от която е изгубил средства. Освен това изданието изяснява, че освен " Виваком " ще смени притежателя си за шести път от 2004 година насам, само че и че купувачът е представител на капиталови групи, които влагат средства в по-малки покупко-продажби, сливан няколк окопмапнии в бранша, с цел да основат по-голяма и по-късно я продават или я оферират на други вложители на борсата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР