Спас Гърневски отговаря на въпросите на Киро и Асен На 26

...
Спас Гърневски отговаря на въпросите на Киро и Асен
На 26
Коментари Харесай

Макс и Мориц – журналисти (задочно интервю)

Спас Гърневски дава отговор на въпросите на Киро и Асен

На 26 септември водачите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев поканиха водача на ГЕРБ Бойко Борисов на избирателен спор.

Бойко Борисов отвърна:

“Как си представяте да дебатирам с Вас, които поръчахте и организирахте противозаконния ми арест?! Потвърден като противозаконен на две правосъдни инстанции. Бих дебатирал с всеки жител, спазващ законите и Конституцията на страната. Нито Вие господин Петков, нито Вие господин Василев, отговаряте на този профил. Пожелавам Ви още хрумвания за черна акция, с която заливате обществото! Така може би няма да се класирате и втори. Живеем в демократична страна, в която нас, жителите, не ни е боязън ”.

Като ответна реакция съпредседателите на Политическа партия разгласиха въпросите си към Бойко Борисов, които биха задали в несъстоялия се спор.

Считам, че тези въпроси заложени към Бойко Борисов, касаят и всички политици работещи за  каузата на ГЕРБ през годините. Тя е безпределно ясна и точна:   Превръщането на България от комунистическо тресавище на безвремието, в свободна, демократична и самостоятелна страна като  заслужен член на  европейския съюз.

Ето за какво  ще си разреша моята позиция с отговорите на тези въпроси.

Защо не ви стигнаха 12 години да увеличите задоволително пенсиите, откакто на нас ни стигнаха единствено няколко месеца?

Ако разбирахте въпреки и напълно малко от стопанска система, нямаше това да е първият въпрос в  манипулативния Ви конспект към премиера. Би трябвало да сте наясно, че не е значимо какъв брой огромна е пенсията на един човек, а какви потребности  може  да задоволи с нея?

Моята съседка на село ме помоли: Ако срещнеш Асен Василев, кажи му, че в случай че върнат ТКЗС-то на село, него няма  да го изберем даже  за звеновод. Позволи ми посредством теб да му кажа с какъв брой тъкмо ми е нараснал пенсията: При Бойко вземах 300лв., и с нея можех да си купя 150 бутилки олио. Сега при Асен и Киро с новата пенсия от 467лв. мога да си купя едвам 75 бутилки. Всичко най належащо за прехраната и ежедневните ни потребности скочи до небесата и към този момент не се устоя.

Защо България се трансформира в най-бедната страна в Европейски Съюз?

Ако бяхте живели в годините на престъпния преход у нас щяхте да знаете, че в него комунистическата номенклатура, не без помощта на предатели  от остарялата десница съумя да заграби всички активи на страната.  След умишлените банкрути на банките, до една управлявани от сътрудници на Държавна сигурност, бяха прибрани до лев и спестяванията на елементарните  българи. Да, преди окончателният банкрут на България в края на 1996г., при чудовищната инфлация пенсиите,точно както в този момент при Вас бяха вдигнати даже до 3000лв. С тях обаче, можеше да си купиш единствено едно доларче…

Ето, от там потегли ръководството на ГЕРБ. В една банкрутирала и разграбена страна затънала до гуша в задължения.

В съпоставяне с аленото ръководство от 2014г. ГЕРБ усили с цели три пъти Брутния вътрешен артикул, приходите на хората и обществените разноски. България стана почитан европейски сътрудник, водач на балканите, изправи се пред прага на еврозоната. По времето на Борисов опитите за миграция в страната бяха пресечени като с нож. Знаете ли какъв брой време му лиши решаването на този въпрос, пред който през днешния ден България още веднъж е настръхнала? Само едно кафе с Реджеп Тайип Ердоган… Това го могат единствено същинските държавници, а не политически перверзници…

Защо задграничните вложители отбягваха България по време на Вашето ръководство?

С всеки идващ въпрос издавате управническата си неначетеност. Щеше ли България да вдигне с три пъти Брутният вътрешен продукт с до заветните 120 милиарда през 2020-та година, в случай че не бе реализиран сериозен растеж на стопанската система ни. Когато говорите за непознати вложения белким не знаете, че единствено в пловдивската Икономическа зона „ Тракия “ по време на ръководството на ГЕРБ са издигнати над 200  съвременни завода за модерни артикули с обезпечена реализация както у нас, по този начин и в чужбина. За останалите огромни вложения в страната при ръководството на Борисов, български и външни, ще е належащо да се запознаете с много по-обемиста информация…    

Защо няма придвижване по следствията за корупцията по високите етажи на властта, които всяка година Европейска комисия показва в годишните си отчети?

Е,  с този въпрос към този момент избихте рибата! А бе аланкоолувци, цели два месеца изнудвахте обществото ни, че постоянен кабинет на страната е вероятен единствено при едно изискване, а то бе:  Вашият сатрап Бойко Рашков да бъде определен  за началник на КПКОНПИ, и то незабавно, надалеч преди да сте завършили договарянията за вероятно държавно управление.

Като някогашен зам. ръководител на парламентарната антикорупционна комисия  в 44-тото Народно събрание би трябвало да ви въведа в тематиката. КПКОНПИ  е изпълнителен орган на закона за битка с корупцията,  признат в Народното събрание в края на 2017-та година по персоналната самодейност на премиера Бойко Борисов. Този закон срещна гневна опозиция от Българска социалистическа партия. На 2 януари 2018-та президента му наложи цялостно несъгласие, което обаче всички парламентарни партии като се изключи Българска социалистическа партия изрично отхвърлихме. Социалистите упорстваха  юрисдикцията на закона да е под шапката на президента а не на Народното събрание, който  единствен може да реализира ефикасен надзор по  изпълнението на толкоз значим закон. Номерът им обаче не мина. Стана ли Ви ясно харвардски плейбои кой е желал да води същинска борба с корупцията в България и по какъв начин президента, който Ви акушира във властта и вашите съдружници отпред с Българска социалистическа партия са били изрично срещу нея.

Когато при започване на 2018 година закона влезе в действие, разбрахме къде я стяга чепика 100 годишната развратница. Под контрола на закона попаднаха над 12 хиляди индивида от високите етажи на държавната и локалната власт. Ежегодните заявления, които тези хора наложително подават пред КПКОНПИ подлежат на съществени инспекции. Няма по какъв начин да укриеш добити парцели, банкови влогове или депозити и да не бъдеш махленски. Още с първите Декларации над 800 представители на управляващите  цъфнаха с най разнообразни несъответствия. Никой не можа да предотврати следствието на събитията подбудени от този факт.

На идващия стадий се случи нещо невиждано и нечувано в ерата на престъпния преход.  Прокуратурата и КПКОНПИ повдигнаха до правосъдни производства за укрити налози и имущество на недосегаеми досега мастити олигарси.  Бяха им блокирани  имущества и активи за над 5 милиарда лв.. След знаковите действия  на Прокуратурата отпред с достойния си основен прокурор Гешев и КПКОНПИ напълно естествено мафията отвърна на удара. Ускори процеса по експлоадирането на преврата против ГЕРБ и Борисов, който се приготвяше още от края на 2019-та. Пердето на превратаджиите  падна дефинитивно, когато бяха разобличени и експулсирани  от страната съветски първенци. Техни български сътрудници в това число и чиновници на президентството пък бяха задържани и подведени под отговорност за шпионаж в интерес на Русия. На президента не му остана никаква друга опция с изключение на персонално да разгласи и оглави антиконституционният прелом против законната българска власт. Това бе първото му нарушаване на конституцията. Второто бе когато назначи канадския аферист Кирил Петков, по прочут като Киро Парапета за министър и министър председател макар двойното му поданство все още. През цялото време на преврата шайката безродници, назначена по късно от Радев за ръководеща коалиция повтаряхте до прегракване единствено три думички събрани в малко изречение: „ Долу Бойко и Гешев “. Е популярност богу, както споделя народът ни – пристигнахте като аслани, а си отивате скоропостижно до шиите посрани. Главния прокурор макар Вас, градската десница и селската левица си е на мястото, а след броени дни Борисов още веднъж ще заеме своето…

Ето, по този начин  харвардски политически недоносчета, подлата Българска комунистическа партия със своите служби ви конфигурира на върха на страната уверена че ще я разрушите  за негативно време до основи. Не си мислете обаче, че ще се измъкнете безнаказано. Всички взели участие в този проведен потоп на европейска България  ще си платят сметките. Мокрите ви  сънища  за президентска република и азиатска Евразия прекомерно скоро ще се трансфорат в призрачен спомен.

Сега към този момент е разбираем и напънът Ви да назначите непременно своя приближен палач Бойко Рашков за ръководител на КПКОНПИ. Мотивите Ви за това предопределение най евентуално са произтичали от обстоятелството, че самият Рашков е „ клиент “ на КПКОНПИ още от 2018г. Тогава в декларацията му  са открити несъответствия за недекларирани парцели, сметки и влогове за над 1милион и 200хиляди лв.. /PIK и Plovdiv– online неведнъж изнесоха достоверна информация по случая./ Проверките му текат и към този миг. Вероятно задачата Ви е била, с напъните на Рашков закона, съгласно който действа КПКОНПИ да се„ ремонтира “. Но по този начин да се „ пипне “, че и той и олигарсите и всички погазили антикорупционния закон в България изборно да избавят незаконните си кожи и през днешния ден, и в бъдеще време.

Защо в България няма нито една изрядно издигната и приключена автомагистрала, макар всички раздадени обществени средства и Ваши обещания?

Това е въпрос, който могат да зададат единствено типичен гьонсурати. Ало, сякаш сте доста ококорени само че очевидно единствено когато става въпрос за доставките на посредническа газ. В своите мандати Борисов и ГЕРБ построиха толкоз пътища, автомагистрали, зали и прочие публично строителство, което комунистите не могат да построят и за 100 годишно властване. Ако след изборите към момента не сте зад решетките, отделете си един месец да обиколите България и си водете мемоари по какъв начин се строи нова България. В Харвард  очевидно няма кой да ви научи на това и вие го доказахте единствено за седем месеца.

Защо поддържахте монопола на Газпром и Лукойл и в никакъв случай не направихте диверсификация на енергийните доставки?

Надявам се, че на този въпрос ще отговаряте Вие пред българското разследване.

Защо построихте Турски поток с 3 милиарда държавни средства, а 10 години не ви стигнаха, с цел да довършите газовата връзка с Гърция?

По тази тематика Теменужка Петкова и Делян Добрев Ви дадоха отговор извънредно умело. Вместо да въртите вентилите на празните тръби на интерконектора в Комотини, трябва  да слушате хората, които в региона на енергетиката са на светлинни години пред Вас двамата…

Как ще помогнете на хората да преминат по-леко през зимния сезон, откакто в претекстовете си за събаряне на държавното управление излъгахте, че бюджетът е на алено?

След 2 октомври с изключение на по доста други тематики ще поговорим и по въпроса за аленото завещание.

Последен въпрос: Не ви ли е позор? Кога ще се пенсионирате от българската политика?

Един несъмнено потвърден общественик  никога не би трябвало да напуща политиката до момента в който у нас бездарни профани  са „ способни “ единствено за по-малко от година да съсипят  съграденото за цяло десетилетие от можещи хора. Борисов е тъкмо във възрастта в която сполучливите политици са израснали до далновидни и мъдри държавници. Какво са Бойковите 63 години пред 73-те на огромния немски политик Конрад Аденауер.  На тези години той е определен за Канцлер на изравнената със земята Федерална Република Германия през 1949г. Управлява  цели 14 години до 1963-та, в които я трансформира до модерна демократична страна и една от най мощните стопански системи в света…

Хей, политически клоуни, имате ли други опорки, или единствено тези съумяха да изсмучат от пръстите си необразованите Ви пиари?

Отговорите написа Спас Гърневски

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР