Спас Гърневски, депутат от ГЕРБ, и Александър Симов, депутат и

...
Спас Гърневски, депутат от ГЕРБ, и Александър Симов, депутат и
Коментари Харесай

Гърневски към БСП: Поискайте прошка! Симов: Извинили сме се през 91-ва

Спас Гърневски, народен представител от ГЕРБ, и Александър Симов, народен представител и острие на Българска социалистическа партия, стигнаха до пикантен скандал в студиото на Нова телевизия. Двамата дискутираха декларацията на Българска социалистическа партия за Народния съд. Оказа се, че алените си го тачат, все пак.

" Покайте се, позволили сте неточност ", сподели Гърневски във връзка декларацията-бомба. Симов повтори мантрата на " Позитано " 20 от последните дни: " Ние още 91-ва година сме поели своята отговорност. Не считам, че би трябвало още веднъж и още веднъж... "

" Значи може всичко след това... ", видя водещият Виктор Николаев.

Александър Симов имаше безочието да съобщи, че този, който назовава Народният съд незаконен дава индулгенция на съдружниците на Хитлер, като изясни, че интернационалната общественост е изискала съда.

За сведение на Симов: В Нюрнберг на гибел посредством обесване са наказани 12 души, а на 7 са дадени доживотни присъди..

Министърът на правораздаването Минчо Нейчев в отчет пред Политбюро на Централен комитет на БРП(к) на 24 юли 1945 година, оповестява тези данни: За времето от 22 декември до 31 март Народният съд е разгледал 145 каузи с общо 10 907 подсъдими и са издадени 9599 присъди както следва: наказани на гибел – 2730 души, доживотни – 1920, 20-годишни – 19, 15-годишни – 962, 10-годишни – 727, по-кратки присъди – 3241.

Без съд и присъда преди този момент са избити над 20 000 души.

Симов цитира политолог, споделил „ Толкова неистово се борим с комунизма, че ще родим фашизъм “. Сякаш има разлика.

Валери Жаблянов ще даде особено изказване, в което ще изясни претекстовете си, съобщи Александър Симов. " Трябва да бъдем реалисти, ГЕРБ имат всички благоприятни условия да маханат Валери Жаблянов и най-вероятно това ще се случи ", сподели Симов. Не разбрахме единствено за какво те не желаят да го махнат, като е единственият провинен за декларацията.

Той счита, че на мястото на Жаблянов няма да бъде препоръчан никой.

" Не наказаваме за изразена персонална позиция. За сходно нещо няма по какъв начин Жаблянов да получи наказване. Това значи да нарушим всичките си правила ", сподели Симов. Спас Гърневски напомни повода за напускането на Димитър Главчев. " Заради лишаване на думата от Коренлия Нинова и то по устав ", сподели той./faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР