Спартак (Варна) загуби с 0:1 двубоя си от петия кръг

...
Спартак (Варна) загуби с 0:1 двубоя си от петия кръг
Коментари Харесай

Спартак загуби от Хебър у дома. Мартин Тошев пропусна дузпа

Спартак (Варна) загуби с 0:1 дуела си от петия кръг на efbet лига против Хебър на своя стадион в морската столица. Единственият гол вкара Октай Хамдиев, който бе прецизен в 49-ата мин. Домакините можеха да стигнат най-малко до точката, само че изпуснаха дузпа, която бе изпълнена от Мартин Тошев, само че ударът му срещна напречната греда. Това бе четвърто проваляне за " соколите ", които имат и едно тъждество досега.

В 6-ата минута пристигна първата заплаха пред една от двете порти. Тя беше на сметката на домакините. След странично мятане Божидар Васев овладя в наказателното поле. От аутлинията потърси собствен съотборник, само че всички се размиха с топката, която излезе отвън игра, написа Dsport. Две минути по-късно Мартин Тошев опитва шанса си с шут от далечно разстояние, само че не съумя да затрудни Петър Дебърлиев, защото топката беше ориентирана в обсега му. В 11-ата минута Хебър направи рисково нахлуване. След пробив отляво последва остро центриране по земя. Футболист на " соколите “ се намеси решаващо, избивайки топката от крайници на Цветелин Тонев. При последвалия корнер Спартак не се оправи по най-хубавия метод. Топката попадна на крайници на Клаудио Бонани, който насочи мощен шут от въздуха, само че над напречната греда. В 17-ата минута Мартин Тошев насочи нов отдалечен изстрел. Получи се рикошет и играта беше възобновена с ъглов удар. Десетина минути по-късно Емануил Манев пропусна две благоприятни условия в границите на секунди. Първо играчът на Хебър получи на границата на наказателното поле, обърна се и стреля доста рисково, само че Християн Христов съумя да избие в корнер с върха на пръстите си. При последвалия ъглов удар топката стигна до Манев, който от чиста позиция стреля неопределено. В 37-ата минута Георги Бабалиев остана непокрит и приключи с удар рискова офанзива. Топката обаче беше блокирана. Пет минути по-късно Бабалиев още веднъж обстрелва вратата на Дебърлиев. Нападателят проби отдясно и стреля по диагонала, само че на сантиметри над вратата. В 44-ата минута Мартин Тошев засече с глава центриране отдясно. Пак не се наложи интервенция на Дебърлиев, тъй като Тошев не съумя да насочи топката в очертанията на вратата. Секунди по-късно Спартак Варна подхвана рискова контраофанзива. Бабалиев избра да приключва самичък, вместо да подаде. Това се оказа неверното решение, тъй като изстрелът не беше прецизен.

Втората част стартира със мощен напън от страна на варненци. Малко след почивката капитанът Янчо Андреев центрира меко в наказателното поле. Мартин Тошев засече с глава, само че Дебърлиев избави. Минута по-късно Ивайло Климентов беше изведен в наказателното поле. Влезлият в игра от аварийна пейка стреля в близкия ъгъл, а Дебърлиев още веднъж се намеси ослепително. Никола Борисов също опитва удар по посока вратата на Хебър. И той не съумя да порази задачата. След натиска на Спартак Варна, който не даде резултат, Хебър се възползва от неточност в отбраната на „ соколите “ и поведе. Тодор Чаворски открадна топката и центрира отдясно. Сам в наказателното поле беше Октай Хамдиев, който от близка отдалеченост преодоля Христов. В 59-ата минута Дебърлиев още веднъж се намеси решаващо, парирайки удар на Божидар Васев. Час игра след първия съдийски сигнал Руслан Черненко преодоля Хлеб Бухал и навлезе в наказателното поле. Той стреля мощно по диагонала, само че разтресе напречната греда. В 68-ата минута Спартак Варна получи правото да извърши 11-метров углавен удар. След центриране от фал състезател на домакините отклони с глава. Топката кацна върху разперената ръка на Мауро Секейра и основният рефер Владимир Вълков уточни бялата точка. Мартин Тошев се нагърби с осъществяването, само че и той прати топката в горната греда. Определено шансът не беше на страната на „ соколите “. Четвърт час преди края Черненко насочи страховит удар от приблизително разстояние. Топката уцели един гларус, който беше кацнал на метър-два от левия непряк дирек на вратата на Дебърлиев. Канонадата от удари към вратата на пазарджиклии продължи, само че те бяха все по този начин неточни.

Спартак Варна: 67. Християн Христов, 3. Ибрям Ибрям, 19. Никола Борисов, 11. Виктор Митев, 51. Илкер Будинов (Генади Луго 83`), 17. Цветан Илиев, 10. Янчо Андреев (К) (Руслан Черненко 57`), 30. Божидар Васев, 9. Мехмед Мехмед (Ивайло Климентов 46`), 90. Мартин Тошев, 7. Георги Бабалиев (Проспер Менди 57`)
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР