Спартак (Варна) приема ФК ЦСКА 1948 в двубой от 29-ия

...
Спартак (Варна) приема ФК ЦСКА 1948 в двубой от 29-ия
Коментари Харесай

Спартак ще опита да надскочи себе си срещу ФК ЦСКА 1948

Спартак (Варна) приема ФК ЦСКА 1948 в дуел от 29-ия кръг на efbet Лига. Мачът на " Коритото " в морската ни столица започва в 16:00 часа и е първи от общо трите срещи от днешния ден от елита. Главен арбитър ще бъде Станислав Тодоров.
 Тодор Янчев: Шансове за купата? Не, аз съм реалист
Тодор Янчев: Шансове за купата? Не, аз съм реалист

" Важно е да устискаме третото място "

Това е последно домакинство за " соколите " от постоянния сезон преди разделянето на тимовете по групи. Двубоят е от изключителна значимост за Спартак, който се бори със зъби и нокти за оставането си в елита. Към момента варненци са последни с 16 точки след 28 изиграни мача и в случай че не желаят да отпаднат, би трябвало да стартират незабавно да печелят мачовете си. Отборът е на 4 точки зад предпоследния Хебър и на 5 от 14-ото място, което обезпечава бараж за оставане.

Двубоят с ФК ЦСКА 1948 идва и в различен значим миг за момчетата на Херо. По-късно през тази седмица следва и варненското дерби с Черно море. Евентуален добър резултат през днешния ден против един от водещите отбори в елита би нараснал самочувствието на " соколите " преди едно от най-интригуващите дербита на България.
 Черно море и ФК ЦСКА 1948 приключиха наедно 0:0 в мач от efbet Лига
Черно море изпусна да победи ФК ЦСКА 1948

Вижте детайлности

Иначе Димитър Димитров има своите проблеми с изчезнали играчи. Пламен Димов получи червен картон в последния кръг против Локо (Пловдив) и е навън, а контузени са още Родни Антуи, вратарят Кристиано Фигейредо и Жоао Марио. Вече стана ясно, че в центъра на отбраната ще се завърне Бен Карамоко, само че Херо се чуди кой да бъде сътрудник на Ромей Ивееш в офанзива.

ФК ЦСКА 1948 от своя страна излиза като очевиден любимец в днешния дуел. Момчетата на Тодор Янчев са трети във краткотрайното класиране и до края на постоянния сезон могат да бъдат спокойни, че няма по какъв начин да бъдат изместени от тази позиция. Четвъртия все още Левски е на 7 точки зад тях и с два оставащи кръга преди разделянето на тимовете няма по какъв начин да стигне " алените ".
 Благотворителност: Спартак (Варна) пусна на търг фланелка
Благотворителност: Спартак (Варна) пусна на търг фланелка

За набирането на средства в помощ на 8-годишния Михаил

По-рано през сезона ФК ЦСКА 1948 съумя да победи Спартак (Варна) с 2:0 на личния си стадион. Иначе преди този момент двата тима са срещали още три пъти - два пъти във Втора лига през сезон 2019/2020 и един път в другарска среща през 2022. В нито една от тези против Спартак няма даже вкаран гол на ЦСКА 1948, като всички мачове приключват в интерес на столичния отбор.

Главен арбитър на срещата е Станислав Тодоров, с помощници Георги Тодоров и Димитър Русев. С ВАР ще се занимават Георги Давидов и Георги Дойнов. Делегат на БФС е Николай Владимиров, а работата на реферите ще следи Георги Нарлев.
 Кадрови проблеми в Спартак (Варна) преди мача с ФК ЦСКА 1948
Кадрови проблеми в Спартак (Варна) преди мача с ФК ЦСКА 1948

Пламен Димов ще пропусне срещата
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР