Спартак Варна представи отбора си за новия сезон преди контролата

...
Спартак Варна представи отбора си за новия сезон преди контролата
Коментари Харесай

Спартак представи отбора си за новия сезон

Спартак Варна показа тима си за новия сезон преди контролата с Добруджа през днешния ден.

Ето и всички, които започват като част от " соколите " този сезон:

ТРЕНЬОРСКИ СЪСТАВ:
Валентин Илиев – Старши треньор
42 годишен с УЕФА Про лиценз. Като играч има 23 мача за националния тим по футбол.
В края на 2016 стартира да работи като състезателен шеф на ЦСКА 1948, а по-късно става и треньор на тима. От лятото на 2018 е асистент треньор в Университатя Крайова Румъния. От 13 ноември 2019 е асистент треньор в Ботев Враца като остава до 14 март 2021. На 29 март 2021 е назначен за асистент треньор на Царско село. На 29 май 2022 е назначен за старши треньор на ЦСКА 1948, с цел да напусне на 14 декември 2022. На 6 юни 2023 поема Спартак Варна.
асистенти:
Михаил Цоков – 35 годишен с УЕФА А лиценз. Работил в ЦСКА 1948, Витоша, Септември и албанския Влазня, който печели купата на Албания
Любен Любенов – 38 годишен с УЕФА А лиценз. Работил в Ботев Враца и ЦСКА 1948 II
Христо Николов – треньор на вратарите на 43 г от Варна, пазил на вратата на соколите, идва от тима на „ Септември “ София
Ангел Павлов – Кондиционен треньор. 28-годишен с УЕФА Б Лиценз. Работил в школата на ЦСКА и Спартак Варна
Давид Дараджански – АдминистраторЗавършил състезателен мениджмънт и спортно право в Барселона.
Христо Христов – Физиотерапевт Завършил магистратура в НСА „ В. Левски “ със компетентност физикална терапия и рехабилитация.
Динко Няголов – Масажист На 70 години, от Варна. Работил в Спартак Варна, Черно море, Спартак Плевен, Монтана, Добруджа и Черноморец Балчик
ФУТБОЛИСТИ:
23 Георги Георгиев – 34-годишният пазач е с над 100 мача в родния хайлайф и кариера зад граница. Роденият в Шумен вратар има и 8 мача с националния отбор на България. Носител на Купата на България с „ Ботев “ Пловдив и Купата на Молдова със „ Шериф Тираспол “.
4 Борислав Вакадинов – краен бранител и е ново попълнение в тима на „ Спартак “. Той е на 24 години от школата на „ Септември “ София, играл в „ Септември “ Симитли, а последните два сезона е част от втория отбор на ЦСКА 1948.
44 Опитният Ангел Грънчов – 30-годишният централен бранител има над 10 годишен опит в професионалния футбол. Започнал в школата на ЦСКА и минал през редица тимове, в това число Полша, Косово и Македония. За последно високият 185 см Грънчов игра за втория отбор на ЦСКА 1948. Има мачове за младежкия народен тим.
6 Александър Цветков – отбранителен полузащитник на 32 години с 11 мача за националния отбор на България и 10 срещи за младежката гарнитура. Преминал през Литекс, Берое, Академика Политехника (Тимишоара). Със забележителните 279 мача в родния хайлайф и 22 срещи във Втора лига! Пристигна в Спартак при започване на тази година и изигра 17 мача.
2 Велислав Боев се завърна в “Спартак ”. Талантливият младеж дебютира за родния си клуб още на 16-годишна възраст, има мачове както за юношеския, по този начин и за младежкия народен отбор. Сърцатият 20-годишен бранител измина целия път от долните дивизии до възраждането на “Спартак ”, започва предишния сезон като изигра 11 мача в Първа лига.
13 Георги Мариянов – Капитанът на шампионския отбор на ЦСКА 1948 II ще продължи кариерата си в „ Спартак “ Варна. Опитният отбранителен халф идва във Варна след 2 сезона при столичани. Той е на 29 години, почнал кариерата си в „ Литекс “ Ловеч.
10 Румен Руменов – 30-годишният полузащитник е роден в Шумен и стартира в школата на Литекс. Бивш юношески национал. Има мачове за ЦСКА, Етър и Арда. В кариерата си е записал 228 мача в Ефбет лига и 35 дуела във Втора лига. За един сезон със Спартак изиграва 24 мача като отбелязва 4 гола.
7 Евгений Илиев – 20-годишният надарен халф идва от „ Етър “, отбор който завоюва промоция за Efbet лига. Атакуващият полузащитник имаше значима роля за тима на Велико Търново, като записа 25 мача в дебютния си сезон в професионалния футбол. Роден в гр. София, Илиев е минал още през тимовете на „ Септември “ и „ Марек “.
11 Виктор Митев – 31-годишно крило. Роден във Варна с 52 мача в елита и 132 срещи във Втора лига. За Спартак в двата си интервала записва общо 75 срещи и отбелязва 7 гола.
29 Ахмед Ахмедов се обвърза посредством двугодишен контракт със ФК “Спартак ”. 28-годишният нападател е с 27 участия в родния хайлайф. Левичарят е вдигал купата на Азербайджан с Нефтчи (Баку), по-късно играе в ЦСКА-София, а във Варна идва от Славия. Изиграл е 90 мача в родния хайлайф с 18 гола, а във Втора лига е със 103 срещи, като се е разписвал 27 пъти.
14 Ивей Ромееш – На 27 години, национал на Панама. С мачове за клубове в родната Панама и Колумбия. У нас с 32 мача в Ефбет лига и и 29 участия във Втора лига. За един сезон в Спартак изиграва 26 мача като отблеязва един гол.
89 Никола Виденов – роденият през 2002-а година вратар е минал през съвсем всички национални гранитури – U16, U17, U19, U21, а в този момент е част от младежкия народен отбор на България. Бил е на работа в Славия, ЦСКА 1948 II и Миньор (Перник).
3 Преслав Петров, бранител, роден през 1997 година Високият 186 см. защитник е артикул на школата на Лудогорец, играл е във втория отбор на първенците, а в кариерата си облича още екипите на Монтана, Добруджа и Янтра. За последно предишния сезон игра във втория отбор на ЦСКА 1948.
31 Андриян Димитров – 23-годишен нападател от школата на Лудогорец. Преминал още през Спартак Плевен и Добруджа. Записал е 110 мача и 21 гола във Втора лига.
22 Стефан Стефанов десен бранител, роден в Шумен, от школата на Лудогорец, преди да дойде в Спартак играе в мъжкия отбор на Шумен,привлечен от Втори тим на Спартак Варна.
18 Хидает Хюсеин е атакуващ халф, роден през 2002-а година в гр. Бургас. Започнал е в школата и тима на Лудогорец II. През пролетта на 2023 година той минава в тима на ОФК Несебър, където играе значима роля за техния триумф в спечелването на първото място и завръщане на отбора във Втора лига.
75 Йохан Н`зи e 28-годишен атакуващ халф, роден в Париж. Юноша на френския клуб “Страсбург ”. Преминал е през отбори във Франция, Германия, Португалия, а предишния сезон стартира с екипа на белгийския Ловиер. Йохан е първото задгранично попълнение в лятната селекция на “соколите ”.
9 Мехмед Сабри – той бе част от “соколите ” до началото на тази година, след което мина в Дунав. Роден в Разград преди 24 години, играе като нападател, стартира в школата на Лудогорец и има мачове за втория отбор. Записва 14 мача за Спартак в Ефбет лига, преди да напусне в посока Русе. Отново при соколите с двугодишен контракт.
67 Денислав Жеков- втатар, минал през школата на Септември София, Славия София където прави формален дебют в Евбет Лига с/у ЦСКА. Също пруивлечен от II тим на „ Спартак “ Варна.
45 Даниел Начев – 19-годишният полузащитник продължи договора си за още 2 години. Юношата на Левски дойде в отбора през лятото на 2021 като има 33 мача в сезона, когато “соколите ” се завърнаха в елита. През миналия сезон в Efbet лига, той изигра 8 мача.
8 Божидар Васев – 30 годишен халф, някогашен юношески национал. Записал е 172 мача в Ефбет лига и 89 срещи във Втора лига. В Спартак е от една година с 23 мача и 3 гола.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР