Спартак (Варна) постигна първата си победа в елита на българския

...
Спартак (Варна) постигна първата си победа в елита на българския
Коментари Харесай

Спартак Варна с първа победа в елита от 2009 година

Спартак (Варна) реализира първата си победа в елита на българския футбол от 2009 година насам!

Новаците завоюваха с 3:2 семейството си на Ботев (Пловдив) от 11-ия кръг на efbet Лига и по този начин стопираха серията си от 7 загуби, а също така зарадваха почитателите си с дебютен триумф след завръщането в групата на майсторите.

До момента точно Спартак бе единственият тим без нито един успех от началото на сезона, само че през днешния ден той стана факт след попадения през второто полувреме.

Божидар Васев откри в 47-ата минута, а 5 по-късно Мохамед Брахими си вкара автогол и удвои. В 56-ата минута Антоан Бароан понижи от дузпа, само че в 74-ата Румен Руменов още веднъж даде задатък от 2 гола на домакините, с цел да може Евлис Ману в добавеното време да оформи крайното 3:2 след пропусната дузпа и добавка.

Въпреки успеха обаче Спартак остава на последно място в класирането с 4 точки, само че към този момент има единствено с 3 по-малко от предпоследния Ботев (Пловдив).

„ Канарчетата “ удариха 3 греди, само че не престават да се показват отчайващо през сезона и са без триумф като посетители във всички шампионати от месец февруари насам, когато надделяха Арда в Кърджали с 2:0.

Двубоят стартира умерено, като първото по-опасно състояние пристигна в 6-ата минута. Тогава Реда Рабей центрира отляво, а в наказателното поле Антоан Бароан се бе измъкнал от опеката на неприятелски футболист и стреля, само че прати топката около вратата. 

При ответната офанзива Здравко Димитров проби по лявото крило и центрира ниско, само че ударът на Ромееш Ивей бе блокиран. 

Домакините продължиха да са по-активни и в 18-ата минута Ивей засече от воле центриране на Виктор Митев, само че прати топката над вратата. В ситуациято домакините имаха искания за нарушаване на Самуел Супрайен против Божидар Васев, само че те не бяха почетени от основния арбитър Георги Иванов. 

В идната офанзива Рой Херман стреля доста хубаво от границата на наказателното поле, само че Иван Дичевски боксира, а след рикошет и в гредата топката излезе в ъглов удар, след който не се стигна до сериозна заплаха пред вратата на варненци. 

В 43-ата минута Антоан Бароан прати топката на лявото крило, където бе Елвис Ману. Той потегли във вътрешността и комбинира с Мохамед Брахими. Крилото му върна топката в наказателното поле, само че ударът на Ману мина около гредата.

Така почивката пристигна при нулево реми, само че второто полувреме стартира вихрено, с същински дъжд от голове, макар горещото време в Морската ни столица.

Секунди след подновяването на играта домакините откриха резултата с първия си прецизен изстрел в срещата. Здравко Димитров проби отляво и центрира по земя в наказателното поле на Ботев, където Божидар Васев засече топката и вкара за 1:0.

Това се случи в 47-ата минута, а в 52-ата Виктор Митев стреля доста рисково от свободен удар отдясно, а Мохамед Брахими с глава засече топката в личната си врата за 2:0 за домакините.

В 55-ата минута арбитър отсъди дузпа за гостите за нарушаване против футболист на Ботев в наказателното поле на Илкер Будинов. В 57-та минута Антоан Бароан бе прецизен от бялата точка и понижи изоставането на „ канарчетата “ – 1:2.

В 68-ата минута шансът бе на страната на домакините, откакто след техничен удар на Джеймс Ето`о топката се отби за следващ път в гредата на вратата на Спартак 1918 Варна.

В 74-та минута Румен Руменов се оказа най-съобразителен след безредие в наказателното поле на гостите и вкара трети гол за Спартак 1918 Варна.

В 90+3 минута на мача съдията отсъди втора дузпа за гостите. Зад топката в 90+5 минута застана Елвис Ману, само че вратарят Иван Дичевски съумя да избави. Ману обаче се оказа най-съобразителен и притича и вкара топката във вратата на домакините и оформи крайното 3:2.

Спартак Варна - Ботев Пловдив 3:2
1:0 Божидар Васев (47)
2:0 Мохамед Брахими (52, авт.)
2:1 Антоан Бароан (56, дузпа)
3:1 Румен Руменов (74)
3:2 Елвис Ману (90+5)
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР