Спартак Варна постигна първа победа след завръщането си в елита

...
Спартак Варна постигна първа победа след завръщането си в елита
Коментари Харесай

Спартак Варна с първа победа в елита от 13 години

Спартак Варна реализира първа победа след завръщането си в елита на България след 13 години в по-долните дивизии на страната. „ Соколите “ надвиха с 3:2 над Ботев Пловдив в първия дуел от 11-ия кръг на efbet Лига и по този начин зарадваха почитателите си на стадиона край Черно море, където гостите уцелиха три греди.
Божидар Васев даде задатък на " соколите " в 47-ата минута на мача, когато  засече центриране на Здравко Димитров. Само 5 минути по-късно варненци стигнаха до втори гол, който падна след центриране на Виктор Митев и автогол с глава на Мохамед Брахими. Ботев Пд обаче бързо се върна в мача, откакто в 57-ата минута Антоан Бароан осъществя дузпа, отсъдена за фал на Илкер Будинов против Брахими. В 74-ата минута Румен Руменов се разписа след самостоятелен рейд на Здравко Димитров и по този начин направи задатъка на своя отбор непостижим за гостите. До края „ канарчетата “ стигнаха до втори гол, който падна в 5-ата минута на продължението, когато Иван Дичевски избави дузпа на Елвис Ману, само че някогашният футболист на Лудогорец вкара при добавката, само че това попадение бе незадоволително и отборът на Желко Копич остава без триумф като посетител през сезона.
С тази победа Спартак Варна събра 4 точки, само че остава на последното място във краткотрайното класиране. Ботев остава тъкмо над „ соколите “ в класирането със 7 точки на сметката си.
Двубоят стартира умерено, като първото по-опасно състояние пристигна в 6-ата минута. Тогава Реда Рабей центрира отляво, а в наказателното поле Антоан Бароан се бе измъкнал от опеката на неприятелски футболист и стреля, само че прати топката около вратата. При ответната офанзива Здравко Димитров проби по лявото крило и центрира ниско, само че ударът на Ромееш Ивей бе блокиран. Домакините продължиха да са по-активни и в 18-ата минута Ивей засече от воле центриране на Виктор Митев, само че прати топката над вратата. В ситуациято домакините имаха искания за нарушаване на Самуел Супрайен против Божидар Васев, само че те не бяха почетени от основния арбитър Георги Иванов. В идната офанзива Рой Херман стреля доста хубаво от границата на наказателното поле, само че Иван Дичевски боксира, а след рикошет и в гредата топката излезе в ъглов удар, след който не се стигна до сериозна заплаха пред вратата на варненци.  " Канарчетата " направиха бърза контараатака в 28-ата минута. Тогава Джеймс Етоо лиши топката от Румен Руменов и проби в половината на Спартак. Последва удар от към 20 метра, само че след него топката мина над вратата. Десетина минути преди края на първата част Рабей нахлу в наказателното поле на Спартак и стреля с вътрешен фалц, само че Дичевски внимаваше и улови топката. В 43-ата минута Антоан Бароан прати топката на лявото крило, където бе Елвис Ману. Той потегли във вътрешността и комбинира с Мохамед Брахими. Крилото му върна топката в наказателното поле, само че ударът на Ману мина около гредата. В добавеното време на първото полувреме се стигна до нов страховит късмет за гостите. Виктор Генев центрира добре от лявото крило. В наказателното поле Антоан Бароан надскочи отбраната на Спартак и стреля с глава, само че топката рикошира в напречната греда. Това бе и последното по-опасно състояние за първата част. 
По-малко от две минути след началото на второто полувреме многото обстановки най-накрая бяха материализирани, като от това завоюваха хората на Тодор Киселичков. В 47-ата минута топката стигна до Здравко Димитров на лявото крило. Той центрира ниско в наказателното поле, където Божидар Васев изпревари Супрайен и с удар по земята матира Хидайет Ханкич, вдигайки на крайници домакинските почитатели по трибуните във Варна. Това попадение окрили " соколите " и те продължиха да нападат. В 52-ата минута Виктор Митев центрира остро от директен свободен удар вляво от наказателното поле на Ботев. Във вратарското поле Мохамед Брахими игра с глава, само че вместо да почисти топката, той я прати в личната си врата - 2:0. След този гол хората на Желко Копич се хвърлиха в гневни офанзиви в търсене на понижаване на пасива си. Така се стигна до 55-ата минута, когато грешникът Брахими бе фаулиран в наказателното поле на Спартак от Илкер Будинов и съдията Георги Иванов уточни бялата точка. Зад топката застана Антоан Бароан, който в 57-ата минута с добре ориентиран удар в долния десен ъгъл матира Дичевски и върна Ботев в играта. В идващите минути " канарчетата " обкръжиха наказателното поле на Спартак в опит да изравнят. В 68-ата минута Рабей начери Джеймс Ето`о в наказателното поле вдясно от вратата на домакините. Той съумя да откри пространсво сред двама играчи в синьо и бяло и стреля, само че за негово злощастие топката рикошира в напречната греда.  Вместо това обаче, се стигна до гол във вратата на пловдивчани. В 74-ата минута Димитров финтира Николай Минков на лявото крило и нахлу във вратарското поле. Ханкич излезе да го пресрещне, само че крилото на Спартак пусна топката към Румен Руменов, който от чиста позиция на границата на вратарското поле вкара трети гол за варненци. 
До края на постоянното време гостите продължиха да нападат, само че нападенията им по този начин и не завършваха с гол. В третата минута на добавеното време обаче " канарчетата " получиха дузпа за нарушаване на Пламен Димов против Елвис Ману. Зад топката застана самият Ману, който в 95-ата минута стреля в центъра на вратата и Дичевски избави. При добавката обаче Ману не сбърка и направи резултата 2:3. Това бе и последното по-интересно нещо в страхотния дуел на стадион " Спартак ". В идващия кръг, който ще бъде след паузата за националните тимове, Спартак ще гостува на Септември София на 1 октомври. В същия ден Ботев Пд приема Славия.  >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР