Спартак Варна и Пирин Благоевград са първите два отбора, които

...
Спартак Варна и Пирин Благоевград са първите два отбора, които
Коментари Харесай

Спартак Варна и Пирин Благоевград са първите четвъртфиналисти за Купата на България

Спартак Варна и Пирин Благоевград са първите два тима, които си осигуриха място в четвъртфиналите на шампионата за Купата на България през сегашния сезон.

Варненци взеха втори следващ скалп на тим от елита, побеждавайки отбора на Локомотив София след осъществяване на дузпи като посетител.

В постоянното време и продълженията дуелът на стадион " Локомотив " приключи без голове, само че изстрелите от бялата точка " соколите " бяха безгрешни, до момента в който за домакините пропуски направиха Красимир Станоев и Симеон Мечев.

Така, за втори следващ сезон Спартак Варна ще бъде част от най-хубавите осем в конкуренцията за Купата на България, като този път доближават до тази фаза като представител на Втора лига, до момента в който преди година варненци бяха част от елита, когато отстраниха двама противника преди да бъдат спрени в четвъртфиналите от Лудогорец.



В четвъртфиналите през този сезон ще играе и Пирин Благоевград, който надигра с 2:1 след поврат и продължения тима на Ботев Враца във втория осминафинален двубой през днешния ден.

Гостите от Враца поведоха в 17-а минута с гол на Даниел Генов, само че Пирин изравни при започване на втората част с гол на Аймен Суда от дузпа.

При резултат 1:1 срещата влезе в продълженията, когато в 112-ата минута Иван Тасев вкара победния гол за " орлетата " и по този метод класира отбора за пръв път в четвъртфиналите на шампионата за Купата на България от сезон 2016/17 насам.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР