Спартак (Варна) и Ботев (Пловдив) откриват 11-ия кръг на efbet

...
Спартак (Варна) и Ботев (Пловдив) откриват 11-ия кръг на efbet
Коментари Харесай

Спартак и Ботев излизат за трите точки на “Коритото”

Спартак (Варна) и Ботев (Пловдив) откриват 11-ия кръг на efbet Лига със конфликт през днешния ден между тях. Двата отбора се изправят един против различен от 15:00 часа на “Коритото ” в морската ни столица. Главен арбитър на срещата ще бъде Георги Иванов.

Ситуацията при домакините продължава да не бъде цветуща. След завръщането си в елита варненци по този начин и не съумяват да отлепят от дъното и към този момент 10 срещи нямат записана победа. Единствената точка до момента за отбора пристигна против Пирин (Благоевград) във Варна, а в този момент очакванията на почитателите са, че момчетата на Тодор Киселичков ще съумеят да запишат първи триумф и то пред лична аудитория. В последния си домашен дуел “соколите ” отстъпиха на ЦСКА - София с минималното 0:1, само че демонстрираха добра игра. В предишния кръг път паднаха като посетители от Берое (1:3).

Иначе през седмицата Спартак показа следващото си ново попълнение. Младежкият национал на Украйна Денис Баланюк, който се подвизава като нападател, подписа контракт за две години с варненци. Също по този начин стана ясно, че бранителят на “соколите ” Проспер Менди е получил повиквателна за тима на Гвинея-Бисау и ще взе участие в контролната среща на своята страна против Мартиника.

Представянето на Ботев (Пловдив) също не е кой знае какъв брой по-добро. След кошмарното си начало и четирите си следващи загуби, в последните 5 мача “жълто-черните ” подвигнаха малко равнището и съумяха да завоюват 7 точки. В последния кръг пловдивският отбор надделя с 2:0 коравия тим на ЦСКА 1948, само че като посетители момчетата на Желко Копич към момента нямат победа, а след 4 мача имат единствено едно тъждество отвън Пловдив.

През седмицата притежателят на клуба Антон Зингаревич посети една от тренировките на Ботев и надъха футболистите за днешния мач. Добра вест за “канарчетата ” е, че капитанът на отбора Тодор Неделев продължава с все по-усилените тренировки, а с всеки минал ден натоварванията му стават все по-големи. Това е прелестна новина за всички почитатели на тима, които се надяват да видят колкото се може, по-скоро своя любим на терена.

За последно Спартак и Ботев се изправиха един против различен в “Б ” група през сезон 2011/2012 на 11 април. Тогава домакините от Варна стигнаха до победа с 1:0. В елита пък последният мач датира от 4 май 2009, когато “жълто-черните ” излязоха спечелили след най-малък триумф вкъщи.

В исторически проект Спартак несъмнено има преимущество в мачовете против Ботев (Пловдив) пред лична аудитория. След 39 изиграни срещи в елита против този противник “соколите ” са стигали до успеха цели 21 пъти и са допускали единствено 8 загуби. Дали обаче традицията ще се резервира и след днешния дуел следва да забележим.

СПАРТАК (ВН) - БОТЕВ (ПД)

Вероятни сформира:

СПАРТАК:  Дичевски, Борисов, Димов, Ибрям, Климентов, Боев, Руменов, Васев, Митев, Ивей, Димитров 

БОТЕВ:  Ханкич, Пунчец, Супрайен, Генев, Ето`о, Херман, Мертенс, Рабей, Брахими, Бароан, Ману

НАЧАЛО: 15:00 часа
СТАДИОН: “Спартак ”, гр. Варна
ГЛАВЕН СЪДИЯ: Георги Иванов
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР