Спартак Плевен записа убедителен успех над Черно море Тича със

...
Спартак Плевен записа убедителен успех над Черно море Тича със
Коментари Харесай

Спартак Плевен постигна убедителен успех над Черно море Тича в НБЛ

Спартак Плевен записа безапелационен триумф над Черно море Тича със 121:75 (32:14, 29:24, 36:18, 24:19) като хазаин в мач от 23-ия кръг в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ). Победата е 17-а за плевенчани от началото на сезона, до момента в който Черно море Тича позволи 13-а загуба.

Варненци съумяха да се опълчват на Спартак единствено в началните минути, а до края на първата четвърт домакините поведоха с 32:14 и откриха цялостно предимство.

До почивката плевенчани прибавиха още 5 точки към преднината си и се откъснаха с 61:38, а след още по-резултатна трета част Спартак към този момент водеше с 97:56. Преднината на водения от старши треньора Любомир Минчев отбор доближи внушителните 52 точки през второто полувреме.

Родни Първис бе най-резултатен за успеха с 24 точки и 2 асистенции. Константин Тошков и Джулиен Люис вкараха по 17 точки, като Тошков добави още 4 битки и 6 асистенции, а Люис – 6 асистенции. Само един от 12-те състезатели на Спартак не съумя да се разпише в срещата.

По 17 точки за гостите от Варна осъществиха Аверил Ъгба и Къртис Джоунс. Ъгба овладя и 6 битки.

В идващия кръг от НБЛ Спартак Плевен ще бъде хазаин на Балкан на 5 март, а Черно море ще одобри Черноморец във Варна на 6 март.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР