Спартак Плевен продължава без загуба от началото на сезона в

...
Спартак Плевен продължава без загуба от началото на сезона в
Коментари Харесай

Черно море Тича допусна обрат като гост на Спартак

Спартак Плевен продължава без загуба от началото на сезона в Националната баскетболна лига. Тимът записа шеста поредна победа, откакто в зала „ Балканстрой “ надделя Черно море Тича с 82:78. Домакините завоюваха най-много след по-силно второ полувреме, откакто наваксаха двуцифрено закъснение в хода на срещата. Големият воин пък бе юношата на " моряците " Николай Стоянов, вкарал 29 точки, в това число и основни стрелби за обрата, оповестява BGbasket.com.

В идващия кръг тимът на Тодор Тодоров гостува на Шумен, до момента в който баскетболистите на Кирил Болшаков, които към този момент са с баланс 3-3, одобряват Левски.

Домакините поведоха с 9:4 при започване на мача и поддържаха задатък в идващите минути. Водени от Тач Ънру обаче, „ моряците “ вкараха 7 безответни точки и обърнаха за 15:14. Последваха замени на водачеството, а след първата част гостите водеха с 26:25 след общо 12 точки точно на гарда. Силно за Спартак пък започва Мартин Маринов с 10.

Подемът в играта на Черно море продължи и през втория интервал, а две минути и половина преди почивката отборът дръпна с 43:34 след тройка на Ънру – първа за тима в мача въобще. Спартак обаче изигра по-добре оставащото време до края на частта и след точни стрелби на Станимир Маринов и Николай Стоянов, на почивката понижи за 40:43.

Серия от 7:0 в интерес на варненския отбор даде старт на второто полувреме и разликата стана двуцифрена за първи път в мача. Малко по-късно обаче той на процедура остана без Михаил Молдов, който получи четвърто персонално нарушаване. Черно море имаше преднина от няколко точки в идващите минути, само че в края на частта баскетболистите на Тодор Тодоров направиха серия от 11:1 с три следващи тройки и решителният интервал стартира при 64:61 в тяхна изгода.

Николай Стоянов продължи мощните си изяви и при започване на заключителната четвърт, а Спартак се откъсна със 75:61. Повече от пет минути гостите по този начин и не съумяха да се разпишат и само че по-късно на собствен ред отвърнаха с 11 подред, 7 от които на Лъчезар Тошков, и съвсем заличиха изоставането си. Кош на Стоянов още веднъж даде успокоение на домакините и те не изпуснаха водачеството си до последно.

Освен с 29 точки, Николай Стоянов записа още 7 битки и 5 асистенции. Мартин Маринов осъществя 14 точки.

За „ моряците “, които играха главно със седем баскетболисти през целия мач, Тач Ънру осъществя 23 точки. С 20 е Лъчезар Тошков, а с 11 и 18 битки е Ейврил Уба.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР