Спартак навършва 104 години днес и през този повече от

...
Спартак навършва 104 години днес и през този повече от
Коментари Харесай

Честит рожден ден, Спартак!

Спартак навършва 104 години през днешния ден и през този повече от един век той се утвърди като един от най-хубавите футболни клубове у нас, с богата и славна история. „ Соколите “ дадоха на родния футбол имена като Жечо Тунчев, Илия Кирчев, Красимир Зафиров, Живко Господинов, Стефан Найденов и доста други. Спечелиха един път шампионската купа, приключиха два пъти трети в „ А “ група, в този момент efbet Лига, играха два пъти на край за Купата на България и стигнаха до втори кръг в европейски шампионат, като и до момента си остават единственият български тим, играл публични мачове против Манчестър Юнайтед.

Но най-хубавото е, че Спартак посреща празника с база и стадион в приключен тип, на които през годините идващите генерации спартаклии ще развиват своите качества и ще пренаписват историята. Само след дни пък в клубния дом ще се изиграе и първия дуел на електрическо осветяване.

В навечерието на рождения си ден Спартак изигра и най-хубавия си мач в елита, в който за първи път вкара повече от един гол през сезона. В последна сметка спартаклии изгубиха нещастно след гол от дузпа в края на седемминутното продължение от Локомотив в София, само че стегнати и дисциплинирани, те демонстрираха какво би трябвало да бъде държанието им във всяка среща. Пролича, че въпреки и за дребното дни, през което е отпред на отбора, Тодор Киселичков е  съумял да смъкна напрежението и да изисква от своите да играят на върха на опциите си. Похвално е също, че Спартак не промени игровото си държание, когато противникът повеждаше на два пъти и продължи да играе по един и същи метод - решително, умерено и търпеливо. Тактически вярната игра на варненци им оказа помощ да изравнят резултата два пъти, а най-после пропуснаха и стопроцентово състояние да вземат трите точки.

Нека да отчетем и другити позитиви – Божидар Васев, от който се чака да бъде водач, изригна с голов пас и гол, Румен Руменов се разписа в своя дебют, а различен дебютант – Ивеш Ромей, се включи мощно в продължението и единствено след минути направи свръхестествен пробив и сервира топката на тепсия на Илкер Будинов, само че десният бек не съумя да сложи точка на разногласието, шутирайки във вратаря.

Дали този лъх на смяната в Спартак ще продължи и отсега нататък, следва да разберем, а и през днешния ден не е належащо да разясняваме в елементи сегашното. Защото на 28 август акцентът постоянно е бил един – спартаклийската общественост чества и си напомня паметни победи и епични мачове.

Честит рожден ден, Спартак!

Недко Петров, petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР