Спартак (Москва) победи с 2:1 Тюн и с общ резултат

...
Спартак (Москва) победи с 2:1 Тюн и с общ резултат
Коментари Харесай

Шюрле отново блести за Спартак в Лига Европа

Спартак (Москва) победи с 2:1 Тюн и с общ резултат 5:3 отстрани швейцарския отбор в третия квалификационен кръг на Лига Европа. Андре Шюрле изигра поредения си мощен мач за съветския гранд и вкара един от головете. Спартаковци губеха с 0:1 на почивката, само че при започване на второто полувреме по-високата им класа си сподели думата и те взеха своето. В плейофите противник на Спартак ще е Брага.

Спартак беше на път да допусне цялостен поврат в първия мач, само че след влизането на Андре Шюрле стигна до победа с 3:2. Германецът пропусна дузпа, само че по-късно асистира на Зелимхан Бакаев, който вкара два от головете за съветския гранд. Двамата се разписа и при триумфа над Ахмат (3:1) в шампионата, а наставникът Олег Кононов разумно им гласоподава доверие като титуляри в реванша с Тюн. Атаката на Спартак водеше Есекиел Понсе, а късмет от първата минута получи и Резиуан Мирзов.

Гостите от Тюн започнаха в предни позиции със Симоне Рап и Мигел Кастроман. Техният старши треньор Марк Шнайдер заложи на по-прибрана тактичност и се надяваше футболистите му да дочакат неточност в противниковата отбрана, с цел да стигнат първи до гол и да върнат интригата. Това и се случи. Още в 7-ата минута швейцарците поведоха с попадение на Щефан Гларнер след офанзива по левия фланг и прецизен удар, който не остави шансове на Александър Максименко.

Спартаковци можеха доста бързо да изравнят, само че Шюрле нацели гредата. В 17-ата минута отбраната на руснаците още веднъж се пропука и Стилхарт пропусна да ги накаже. В 26-ата Роман Зобнин влезе на скорост в наказателното поле и финтира бранител, само че прати топката в навън. Спартак атакуваше повече, само че контрите на Тюн бяха доста рискови. Шюрле се опитваше да раздвижи дейностите на домакините, само че в множеството случаи те бяха еднообразни и предвидими.

" Червено-белите " подвигнаха оборотите при започване на второто полувреме и небрежно обърнаха нещата в своя изгода. В 52-ата минута Зобнин напредна по десния фланг и центрира към Шюрле. Вратарят на Тюн избави удара на някогашния немски национал, само че нямаше какво да стори при добавката на Понсе. В 58-ата минута самоуверено потегли през трима бранители и откри непокрития Шюрле, който вкара за 2:1.

Тюн не се съобщи даже и освен това развиване на мача. В 65-ата минута Рап насочи мощен шут, избавен от Максименко. После Шюрле беше покрай втория си гол в мача, само че Февр се намеси впечатляващо. В 81-ата минута Кастроман от гостите стреля около вратата, което беше и последната любопитна обстановка в срещата.

СПАРТАК (МОСКВА) - ТЮН 2:1 (0:1)
0:1 Щ. Гларнер (7)
1:1 E. Понсе (52)
2:1 А. Шюрле (58)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

* Спартак се класира за плейофите с общ резултат 5:3 Лига Европа 3 кръг, четвъртък 15 август  Спартак Москва 2:1краен резулат  Тюн
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР