Спартак (Москва) победи с 2:1 като гост Рубин в заключителния

...
Спартак (Москва) победи с 2:1 като гост Рубин в заключителния
Коментари Харесай

Спартак завърши сезона с победа в мач с три дузпи

Спартак (Москва) победи с 2:1 като посетител Рубин в заключителния 30-и кръг на съветското състезание. И трите гола в мача паднаха от дузпи. Спартаковци се възползваха от грешките на тимовете пред тях в класирането и се придвижиха до 7-ото място, само че това не е никаква разтуха за почитателите на най-популярния клуб в страната. Рубин приключва на 10-а позиция.

Отборът на Леонид Слуцкий влезе в прилична форма чак в края на сезона. Казанци не позволиха загуба в предходните си 5 мача, макар че срещнаха Краснодар, Ростов и ЦСКА (Москва). През цялата акция отборът имаше един голям проблем - реализирането на попадения.

За Спартак главната цел беше спечелването на Купата на Русия, само че загубата от Зенит преди няколко дни трансформира сезона в цялостен неуспех. Бъдещето на старши треньора Доменико Тедеско е неразбираемо, а най-вероятно и огромна част от футболистите ще си тръгнат.

В първите минути Есекиел Понсе пропусна да даде преднина на Спартак, стреляйки с глава в навън, а Александър Максименко избави отдалечен удар на Хвича Кварацхелия. Двубоят беше равносилен до почивката, а противниците си размениха по един гол от дузпа. В 40-ата минута Зелимхан Бакаев се разписа за Спартак, откакто преди този момент удар на Джордан Ларсон срещна ръката на бранител на Рубин. В 45-ата минута и домакините получиха углавен удар, а Игнатиев вкара първия си гол за казанци в РПЛ.

В средата на втората част реферът Павел Кукуян даде трета дузпа. Виновникът за нея беше Филип Уремович, който препъна Понсе. Този път с осъществяването се зае Ларсон и не сбърка.

До края на дуела имаше още няколко любопитни обстановки. И двата тима претендираха за по още една дузпа, само че съдията не се подведе. Спартак приключи сезона с повече загуби, в сравнение с победи, а Рубин е тимът с минимум маркирани поадения от всички в Премиер лигата.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 30 кръг, сряда 22 юли  Рубин 1:2краен резулат  Спартак Москва
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР