Спартак Кабакчиев се присъединява към екипа на Бианор Холдинг АД

...
Спартак Кабакчиев се присъединява към екипа на Бианор Холдинг АД
Коментари Харесай

Спартак Кабакчиев е новият главен оперативен директор на Бианор Холдинг

Спартак Кабакчиев се причислява към екипа на Бианор Холдинг АД като основен действен шеф от началото на месец февруари т.г. Кабакчиев е бизнесмен, вложител и управител с над 20-годишен опит в ИТ промишлеността и по-конкретно в региона на бизнес развиването, стратегическото ръководство и партньорствата.

Спартак Кабакчиев е измежду създателите на Cloudpipes, добита от Quickbase през 2019 година и Melon, добита от Kin+Carta през 2022 година До януари 2023 година Кабакчиев заема позицията шеф стратегически партньорства в Quickbase. Преди това той е бил управител бизнес развиване за Microsoft Western Europe HQ. Кабакчиев е управлявал и бизнес развиването на Flipps Media, дъщерно сдружение на Бианор Холдинг, при стъпването на компанията на американския пазар и привличането на вложения от водещи фондове в Силициевата котловина.

Разширяването на управителния екип на Бианор Холдинг е за реализирането на тактиката за напредък и развиване на групата. Планира се, в допълнение на органичния бизнес напредък в региона на защитата и връзките, разрастването да се реализира и посредством придобивания. Кабакчиев ще се ангажира с процеса по придобивания и интеграция и ще подкрепя дъщерните компании в ръководството на продажбите и разширение на партньорствата, идентифициране и осъществяване на стратегическите цели, и реализиране на синергии сред фирмите от групата.

“С привличането на Спартак целим да ускорим реализирането на тактиката ни за бизнес развиване и да задълбочим връзките със стратегически сътрудници, ” споделя Коста Йорданов, съосновател и изпълнителен шеф на “Бианор Холдинг ” АД. “Спартак има богат опит в ръководството на български и интернационалните компании и имам вяра, че той ще изиграе основна роля за продължаващия триумф на групата, ” добавя Йорданов.

“Много се веселя да се причисля към екипа на Бианор и още веднъж да работя един до друг с Коста, ” споделя Спартак Кабакчиев. “Следя с интерес развиването на компанията през годините и имам вяра, че пред нас има изключителни вероятности за напредък, изключително в региона на защитата и връзките. Всички в екипа сме окуражени да изведем Бианор Холдинг измежду водещите ИТ групи на пазара и да я превърнем в притегателно място за най-успешните компании и екипи, ” споделя Кабакчиев.

„ Бианор Холдинг “ АД стартира подготовката за бъдещи нараствания на капитала, с които да финансира възможни придобивания. На изключително общо заседание, което ще се състои на 9 февруари в офиса на сдружението в София, акционерите ще обсъдят промени в устава, с цел да регламентират нарастванията.

 

“Бианор Холдинг ” АД води началото си от основаната през 1998 година ИТ компания Арексус. През 2006 година, Бианор става първата българска софтуерна компания провела сполучливо първично обществено предложение на Българска Фондова Борса (БФБ: BNR).

“Бианор Холдинг ” АД сплотява и управлява група от високо-технологични компании предлагащи характерни ИТ услуги. Дружествата в групата създават профилирани софтуерни решения за водещи корпорации и започващи бизнеси в Европа и Северна Америка. Клиентското портфолио е разнообразно, като обгръща компании от отбранителната, телекомуникационната, софтуерната, медийната, финансовата промишленост, и публичния бранш.

Групата се концентрира върху построяването и разширението на екосистема от софтуерни компании, които работят в синергия. Целта е основаването на условия за сигурни вложения в ИТ бизнес учреден на сериозен опит, деликатен асортимент и разнороден потребителски профил.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР