Spartacus Fighting Championship проведоха поредната си професионална бойна галавечер на

...
Spartacus Fighting Championship проведоха поредната си професионална бойна галавечер на
Коментари Харесай

Какво да очакваме от SFC 8: Avatars?

Spartacus Fighting Championship организираха следващата си професионална бойна галавечер на 9-ти февруари в столичната зала "Универсиада ". SFC 7: Avatars включваше много атрактивни дуели по правилника на ММА и К-1 сред топ състезатели от България и чужбина. Зрителите се любуваха на красива техника, зрелищни нокаути, както и богата шоу-програма.
 Страхотни страсти и борби на галавечерта по ММА SFC 7 Avatars @@@
Главната борба на вечерта бе сред Калоян Колев и Камен Георгиев, в която Калоян взе победа след 5 рундова ММА борба. Камен незабавно по-късно провокира Колев на реванш, а в това време бе отправено и друго предизвикателство - от Тони Маркулев към Кристиян Попов. Президентът на SFC, Георги Анадолов показа в извънредно изявление за MMA.BG оценката си за миналата галавечер, какво следва в околните месеци, както и формулата за израстване на бойните спортове у нас.

"Оценката ми за миналото SFC 7 е позитивна, само че не може да не вземем поради това, че събитието към момента не отшумява. Това демонстрира, че сме успяли да съставим една много мощна файт карта с много завладяващи срещи. Това с цел да се случи и подготовката на бойците е била на равнище с цел да покажат своите благоприятни условия ", споделя Анадолов.
 Страхотни страсти и борби на галавечерта по ММА SFC 7 Avatars @@@
По време на надпреварата имаше два шампионски дуела - сред Камен и Калоян в ММА правилника и сред Александър Петров и Майк Спранг за купата до 84 кг по правилника на К-1. И двете срещи минаха под голямо напрежение и атрактивна игра и стигнаха до съдийско решение.

Главната борба на вечерта сред Калоян и Камен обаче бе най-заредена с сила още преди самото съревнование. Двамата имаха омраза посред им, която не съумяха да изгладят след 25 минути в клетката. След като Калоян завоюва със съдийско решение, Камен го провокира на реванш. Калоян обаче има други проекти преди този момент, само че не отписа концепцията да защитити купата си против Камен.
 Страхотни страсти и борби на галавечерта по ММА SFC 7 Avatars @@@
Организаторът е приказвал и с двата щаба след борбата и евентуалният сюжет за нова среща сред двамата е следният - при идващото събитие на SFC Камен е се бие с различен войник, в среща за претендентското място и в случай че успее да победи, ще излезе още веднъж против първенеца Калоян Колев тази есен още веднъж в SFC.

Сред многото потвърдили се към този момент звезди и ветерани в спорта, на събитието изгряха и по-млади гении, като Михаил Николов, който записа необикновен нокаут. Именно за младите гении, както и за построилите към този момент имената си ветерани, които желаят да се потвърждават, SFC продължава с организирането на събитията и идната дата към този момент е ясна - 12-ти май, когато ще се организира SFC 8: The Matrix.
 Страхотни страсти и борби на галавечерта по ММА SFC 7 Avatars @@@
"Радвам се, когато виждам надграждането и усърдната работа на бойците и по какъв начин те се завръщат все по-добри и по-добри. Това обаче се отнася и за нас - уредниците на тези събития. Ако аз не съумявам да надградя самото събитие с всяко последващо издание, то значи няма смисъл да не преставам. Така че на идващото събитие ще забележим нещо още по-голямо. Аз и останалата част от екипа сме създали разбор, противоположната връзка е добра, само че аз знам по какъв начин да създадем събитието още по-добро. "

Като един от най-големите бойни шампионати у нас, а може би и най-постоянният сега - с няколко събития в годината, SFC несъмнено въздейства позитивно върху развиването на ММА и бойните спортове у нас.

Много хора се питат за какво ММА е на такова равнище у нас, спрямо това, което виждаме на запад и какво би трябвало да се направи, какво би трябвало да се промени в българския спорт, с цел да тръгнат нещата нагоре. Георги Анадолов осъзнава отговорността му като уредник, само че споделя, че с цел да се вдигне спорта на по-високо равнище, това е задача и за бойците, както и за техните треньори и мениджъри.

 Страхотни страсти и борби на галавечерта по ММА SFC 7 Avatars @@@
"ММА е комбинация от доста типове спортове. И тази пъстра палитра го прави толкоз забавен сега. Но с цел да стане тя забавна за необятната аудитория, зад тила стои положително финансиране, което дава същинския образ, който е на запад.

В България това не може да се получи заради ред аргументи. Основната е чисто финансова - зад този спорт няма подобен финансов тил от рекламодателите. За да се получи това обаче би трябвало да погледнем от вярната посока.

Всеки укорява бизнеса, всеки укорява неналичието на средства, които да се влагат в този спорт. Аз обаче като предприемач преглеждам нещата в противоположната посока - не първо бизнеса взема решение да даде пари и да съживи нещо, да го направи атрактивно, а тъкмо противоположното - тъй като то е атрактивно стартира да притегля вниманието на бизнеса и той да влага парите си в него.

За да се получи това нещо са нужни лица, бойци, които да са задоволително забавни на публиката, с цел да могат да продават продукта, с който е обвързано финансирането на даден бизнес.

За да се случва това нещо, всичко започва много по-далеч от самия войник. Те започват още от залата и от хората, които се грижат да построяването на тези бойци. В България се приема, че това е треньора, само че в международен мащаб това е мениджъра. Защото мисленето на мениджъра и треньора не е еднопосочно.

Работата на треньора е да построи боеца. Това са чисто спортни способи. Работата на мениджъра е да построи атрактивен рекламен облик. И не може да чакаме треньорът има мисленето на мениджъра. И не тъй като не е интелигентен - просто мисленето му е в друга посока.
 Страхотни страсти и борби на галавечерта по ММА SFC 7 Avatars @@@
В България следим тъкмо това - хора, които са треньори, се изявяват като мениджъри и от там нататък объркват рекламната тактика на даден облик. От там нататък няма по какъв начин да чакаме, че той ще е атрактивен за рекламодателите и от там - няма пари. "

Именно по тази причина събитията на SFC са постоянно подплатени със мощни медийни изяви, шоу детайли и атракции, които рядко се виждат по други събития.

"Когато аз влагам доста пари в медийните изяви и рекламата на нашите събития, аз желая да трансформира тъкмо това. Променяйки го, от там нататък то стартира да се вижда от повече хора, стартира да става атрактивно. Това обаче няма по какъв начин да се получи единствено посредством SFC. В тази активност би трябвало да се включат и останалите уредници. Това е наша обща изгода. Трябва да насочим силите си в една обща посока и това ще помогне на всички и на българския спорт ", споделя още Анадолов.

mma.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР