Спарта (Прага) постигна една от най-важните си победи през сезона.

...
Спарта (Прага) постигна една от най-важните си победи през сезона.
Коментари Харесай

Изгониха Мартин Минчев, но Спарта повали шампиона в 104-ата минута

Спарта (Прага) реализира една от най-важните си победи през сезона. След като преди две седмици се добраха до 3:3 в дербито с градския си противник Славия след автогол в добавеното време, в този момент футболистите на Бриян Приске осигуриха на почитателите си още по-инфартна развръзка. Успехът с 2:1 против настоящия първенец Виктория (Пилзен) пристигна в 104-ата минута с попадение от дузпа, а секунди по-рано българският национал Мартин Минчев получи червен картон.

Победата разреши на Спарта още веднъж се се изравни със Славия на върха в класирането. Двата столични гранда имат по 65 точки кръг преди края на постоянния сезон, а Виктория е на трето място с 56 точки. 

Въпреки надмощието си през цялото време на дуела, домакините се озоваха в ролята на догонващи в 30-ата минута, когато Рафиу Дуросинми технично се освободи в наказателното поле и прати топката в далечния ъгъл на вратата. Малко по-късно попадение на Спарта беше анулирано поради нарушаване в офанзива, само че в самия завършек на полувремето Ян Кухта изравни с добавка от близко.

След почивката и гол на Виктория не беше зачетен. Спарта пропусна няколко изгоднин положения, а в 80-ата минута Мартин Минчев влезе на мястото на Лукаш Хараслин. същинската драма настъпи в добавеното време. В 98-ата минута удар на Кухта срещна ръката на Лукаш Хейда и съдията Павел Орел уточни бялата точка, като в това време подвигна втори жълт картон на Хейда.

Решението на рефера докара до напрежение сред футболистите на двата отбора. Минчев леко изблъска Вацлав Йемелка и също беше изпъден. След като пристрастеностите се укротиха, Ладислав Крейчи сподели здрави нерви и донесе по този начин скъпите три точки на Спарта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР