Спането под звездите е романтична представа, но да ги видите

...
Спането под звездите е романтична представа, но да ги видите
Коментари Харесай

Този луксозен палатков лагер има небесни качества

Спането под звездите е сантиментална визия, само че да ги видите в действителност добре в днешния свят, изпълнен с изкуствена светлина, може да се окаже предизвикателство.

Сега за пръв път се появява място за настаняване с публични данни за " мрачно небе ".

 width=

Луксозният палатков курорт Under Canvas Lake Powell - Grand Staircase в Юта е първото място за настаняване, получило документ от DarkSky International - организация с нестопанска цел, която от 2001 година насам е определила повече от 200 места за мрачно небе по света като част от задачата си за битка със светлинното замърсяване.

Under Canvas си сътрудничи с DarkSky при създаването на критериите за узаконяване на местата за настаняване. Критериите на програмата ще бъдат оповестени през идната седмица, с цел да могат други заинтригувани снабдители на нощувки да стартират процеса на кандидатстване, заяви организацията.

" Макар че това е първата утвърдена от DarkSky ложа, ние сме оптимисти, че възходящият интерес към астротуризма и пътуванията в тъмното небе значи, че тя няма да бъде последната ", съобщи по електронната поща за CNN Travel Ръскин Хартли, основен изпълнителен шеф и изпълнителен шеф на DarkSky International.

Според уеб страницата на организацията утвърдените места за настаняване ще разполагат с " качествени звездни нощи и нощна среда, непокътната посредством утвърденото на място осветяване DarkSky ".

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР