Спането е основен и важен процес за нашето тяло. Ако

...
Спането е основен и важен процес за нашето тяло. Ако
Коментари Харесай

Сутрин възглавницата ви е мокра от слюнки? Tова може да е сигнал, който ще спаси живота ви

Спането е главен и значим развой за нашето тяло. Ако желаеме да имаме работлив и деен живот, би трябвало да имаме добър нощен сън, заобикаляйки или предотвратявайки безсънието. На хората, които не съумяват да съчетаят по подобаващ метод почивката и хубавия сън, това се отразява отрицателно на техните мозъчни функционалности, написа girl.bg. Въпреки огромното наслаждение и голямата потребност, които имаме във връзка с часовете на сън, няма да можем да прекараме в леглото си толкоз дълго, колкото желаеме.

Тези, които не са спали задоволително и усещат отмалялост през целия ден, могат да почувстват дискомфорт в тялото, неприятно въодушевление или здравословен проблем заради липса на сила.

Така че от време на време тялото се стреми да направи нов цикъл на сън и в последна сметка спите на бюрото или в рейса.

Случва се, че след добра отмора се събуждате и усещате, че мястото на възглавницата, където е устата ви, е мокро. Мнозина считат, че това би трябвало да е табу, защото в няколко случая те са се присмивали на някого по същия мотив. Трябва обаче да се почувствате щастливи, че принадлежите към тази избрана група хора.

И това е забавно: Нов способ стопира пародонтозата в начален етап - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

Действието на лигавене при спане е знак, че сънят е много позитивен и че тялото почива доста добре. Има няколко етапи на сън, само че това е известно като РЕМ фаза или бързо придвижване на очите до етапа, която ви разрешава спокоен и бездънен сън.

Когато се лигавите, това значи, че етапа на РЕМ е непрекъсната, тъй че нямате никакви проблеми със съня, нямате спирания или нарушавания.

По този метод можете да спите и да отпочивате тялото си. РЕМ се демонстрира в цикли от към 90-120 минути през нощта и съставлява до 20-25% от общото време на сън при възрастни хора.

Както подсказва името, тя се асоциира с бързи (и явно случайни) странични придвижвания на затворените очи, събитие, което може да бъде следено и измерено посредством техника, наречена електроокулография (EOC). Това придвижване на очите не е непрекъснато (тонизиращо), а прекъсващо (фазично).

Ако въпреки това това не ви се случва, може да е знак, че вашите сънни привички са наранени през цялата нощ и почивката е незадоволителна. Не забравяйте, че за положително персонално и професионално развиване е от значително значение да почивате и да се наспивате добре. Ако имате нарушаване на съня, не се колебайте да се срещнете с доктор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР