Спалнята е мястото, където трябва да създадем истински уют, за

...
Спалнята е мястото, където трябва да създадем истински уют, за
Коментари Харесай

Пет растения за спалнята

Спалнята е мястото, където би трябвало да създадем същински уют, с цел да си починем пълноценно след следващия дълъг ден и да заредим батериите. Освен комфортно легло, подобаваща температура и надзор на светлината , има още един значим акцент, който не е за подценяване.

Растенията намират място в множеството домове, само че евентуално от време на време ги избираме единствено на външен тип, без да се замисляме, че те в действителност извършват доста значима за нас функционалност - да усъвършенстват качеството на въздуха. А има някои, чиито място е тъкмо в спалнята.

Алое вера

Изключително скромно растение, което избира да го забравим, в сравнение с да го поливаме прекомерно постоянно. Няма потребност и от директна слънчева светлина, по тази причина тъмнината в спалнята няма да го смути.

Това растение има свойството и да пречиства въздуха, като понижава количеството токсични субстанции в него . Такива са да вземем за пример формалдехидите, които се отделят от нови мебели или в прясно боядисана стая.

А най-хубавото е, алоето има противоположен цикъл спрямо множеството растения и през нощта гълтам въглеродния диоксид, който издишаме, и изпуска О2 . Така усъвършенства качеството на въздуха в стаята и усъвършенства съня ни.
 Снимка 447292

Сансевиера

Подобно на алоето, и това растение не изисква съвсем никакви грижи и е добре да го поливаме един път седмично. То също е с противоположен цикъл и ни обезпечава задоволително О2 пред нощта.
 Снимка 447295

Лавандула

Всички сме чували за успокояващите свойства на това растение . Въпреки че цветовете не излъчват толкоз мощен мирис, колкото има лавандуловата вода или масло, то още веднъж е уместно за спалнята. Важното е растението да има задоволително слънчева светлина и да се полива през няколко дни.

Спатифилум

Наричано още Лилия на мира, това растение също ще ни помогне да имаме по-добър сън. То гълтам замърсителите, отстрани токсините и контролира влажността на въздуха. Помага на хора с алергии и синузит. Препоръчително е да се сложи на слънчева светлина, с цел да има повече цветове.
 Снимка 447297

 Домашните растения, насекомите и за какво да слагаме клечки в саксиите
Как да предпазим домашните цветя от вредители

Бързо, елементарно и на ниска цена

Хлорофитум

И това растение има способността да обезврежда нездравословните субстанции във въздуха, да го пречиства и овлажнява. Установено е, че четири хлорофитума са способни да пречистят съвсем изцяло въздуха в стая от 10 квадрата за една нощ. Няма потребност от директна слънчева светлина, написа Pinterest.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР