Спалното бельо, изсушено на балкон в града, не придобива свежест,

...
Спалното бельо, изсушено на балкон в града, не придобива свежест,
Коментари Харесай

Сушите дрехите си на балкона? Ето за какво трябва да внимавате!

Спалното долни дрехи, изсушено на балкон в града, не придобива прохлада, а се „ обогатява ” с букет от детайли от Менделеевата таблица . Антон Ястребцев, шеф на лабораторията „ Екология на виталното пространство “, споделя пред радио „ Спутник “ каква заплаха носи тази процедура, предава.

Смята се, че след пране е по-добре да сушите долни дрехи не в затворено пространство и в сушилня, а на чист въздух, с цел да придобият облеклата ви прохлада , а бельото да се прочисти от бактерии на слънчева светлина и да е по-приятно да спим в него. Антон Ястребцев е сигурен, че това изказване е единствено отчасти правилно.

„ Сушенето на облекла на балкона  след пране в градска среда не е добра концепция.  Най-често нашите жилища имат аспект към претрупан път или се намират наоколо до подобен.  Влажното пране отвън прозореца ще работи по-скоро като филтър. Фините химични и прахови частици ще полепнат по него. Става дума освен за прахуляк, а и за тежки метали, сажди, прахуляк от абразията на спирачните накладки и гуми. Това са все канцерогенни материали “, споделя екологът.

Продължителният контакт с  канцерогени   върху спалното бельо  нарушава функционалността на белите дробове и усилва вероятността от възпаления.

В сън прекарваме към осем часа дневно. През цялото това време лежим на възглавница, на спално долни дрехи и вдишваме тези частици. В същото време някои тежки метали навлизат в тялото ни. Разбира се, всичко зависи от това какъв брой е крепко и ваксинирано човешкото тяло и по какъв начин ще се оправи с тях. По един или различен метод ще има негативно влияние. Човек няма да се разболее незабавно, само че това най-малкото ще бъде натоварване на тялото. Това е негативен фактор “, изяснява Антон Ястребцев.
 13 трика за по-свежо и ослепително пране  13 трика за по-свежо и ослепително пране  13 трика за по-свежо и ослепително пране  13 трика за по-свежо и ослепително пране
„ Трябва да бъдете по-внимателни и да сушите облеклата си на балкона единствено в екологично чист регион. Можете да го извършите и когато имате огромен зелен двор. Ако прозорците са с лице към автомагистралата, не бих го предложил “ , споделя експертът.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР