Спадът в посещенията и оборотите на ресторантите и магазините в

...
Спадът в посещенията и оборотите на ресторантите и магазините в
Коментари Харесай

Заради Радев! Спадът в посещенията на ресторантите и моловете е 80%

Спадът в визитите и оборотите на заведенията за хранене и магазините в моловете е към 80% след въвеждането на зеления документ. Това разгласи юристът от Има Такъв Народ Радостин Василев след срещата си с бизнеса в Плевен. Подобна е обстановката и в другите огромни градове, настояват от сдруженията на заведенията и на ритейл центровете. Затова страната би трябвало да обезпечи обществени и стопански ограничения за компенсиране на засегнатите браншове, разяснява Василев.

Освен за заведенията за хранене и магазините, би трябвало да бъдат подкрепени и другите наранени бизнеси - хотели, СПА центрове, фитнес центрове, детски центрове, школи за групови мероприятия, организации за събития, туроператори и други От тези компании постъпват налози в бюджета, с цел да се устоят държавните служители и пенсионерите в страната, здравната система, сферите на образованието, защитата и други С новите ограничения те са обречени на банкрут и би трябвало да освобождават чиновници, което ще усили безработицата, добави той.

Бизнесът утвърждава въвеждането на зеления документ, само че както е в Европа – при над 75 на 100 имунизирани от популацията. А не както е сега в България. При 20 на 100 имунизирани, няма задоволително хора със зелен документ, които да употребяват услуги, акцентират от бизнеса пред Радостин Василев.

В обстановка, в която разноските за ток нарастват 4 пъти, а ограниченията водят до съвсем нулев оборот за бизнеса, страната не подхваща безусловно никакви дейности да подкрепи туристическия бизнес - хотели, заведения за хранене, туроператори, туристически сътрудници. За тях в актуализацията на бюджета бяха гласувани 70 млн. лева по предложение на Има Такъв Народ, които към момента не са обезпечени от държавното управление. Не знаем за какво се бави Министерството на туризма откакто парите ги има в бюджета, акцентира Радостин Василев. Отделно има гласувани средства за подкрепяне на бизнеса в бюджетите на министерствата на стопанската система и на финансите. Оттам би трябвало да бъдат обезпечени пари за компенсиране на останалите бизнеси.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР