Спадът в посещаемостта ще се отрази неблагоприятно, разбира се, но

...
Спадът в посещаемостта ще се отрази неблагоприятно, разбира се, но
Коментари Харесай

Специалист: Спадът на туристите по морето се представя като апокалипсис, а не е правилно


" Спадът в посещаемостта ще се отрази неподходящо, несъмнено, само че би трябвало да се изчаква до края на сезона, с цел да разберем какво ще бъде процентното му съответствие. Казваме, че има спад, само че никой не може да каже какъв брой е той в реалност. Когато споделяме, че има спад, би трябвало да се изследва на първо място осведомителната среда. Под осведомителната среда имам поради специфичните предложения, които оферират хотелите – тогава да, има спад. За нашата туристическа организация няма подобен “, означи Камарашев.

Той добави, че спад се следи от пазар като Русия, само че за сметка на това положително е ситуацията с пазари като Украйна и Молдова. " Спадът е действителен и осезателен. В момента обаче се сътвори конюнктура, която разказва един апокалипсис, което също не е вярно, съгласно мен “, уточни още Камарашев. По думите му би трябвало да се има поради и цикличността на летните сезони – след 2-3 по-силни, следва по-слаб подобен.

" Причините за спада не са една, две, не са от през вчерашния ден, не са и от оня ден, само че, за мен, като съществена си остава презастрояването. Да не забравяме, че през тази година има отворени 3-4 нови хотела в к.к. " Слънчев бряг “, които не са дребни. Не можем  непрекъснато да строим и да желаеме всички места да се изпълнят на 100% “, сподели още Камарашев.

Според него спадът е бил плануван още при започване на актуалната година и с изключение на пониженията в хотелите, туроператорите също вършат всичко допустимо той да бъде ненапълно преодолян – да влезе в границите на не повече от 10%.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР