Спадът в жилищното строителство в Германия се e влошил през

...
Спадът в жилищното строителство в Германия се e влошил през
Коментари Харесай

Спад в жилищното строителство в Германия през юли

Спадът в жилищното строителство в Германия се e влошил през юли, като рекорден брой компании в бранша са съобщили за намаляващи поръчки, сочат данните от най-новото изследване на мюнхенския институт " Ифо " (ifo), съобщи Ройтерс.

През юли делът на фирмите, изпитващи липса на нови поръчки, е повишен до 40,3 на 100, по отношение на 34,5 на 100 през юни т.г. и едвам 10,8 на 100 през юли 2022 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Клаус Волрабе, началник на отдела за изследвания в " Ифо ", предизвестява, че " назрява стихия. След доста години на разширение, в този момент по-високите лихвени проценти и фрапантното повишаване на разноските в строителството задушават новите поръчки ".

Въпреки че делът на немските строителни компании, които се оплакват от анулирани поръчки, е намалял до 18,9 на 100 през юли, това към момента е много над дълготрайната междинна стойност от 3,1 на 100.

Много компании се оправят със обстановката с помощта на насъбрани поръчки, показват специалистите на института, само че изследването разкрива, че 10,5 на 100 от интервюираните компании алармират за финансови усложнения - двойно повече от каузи им преди година.

Официални данни на " Дестатис ", оповестени предходната седмица, демонстрираха 27-процентов спад на разрешителните за градеж на жилища в Германия през първата половина на 2023 година, защото разноските се повишават, а Европейската централна банка продължава да покачва лихвените проценти, с цел да се бори против инфлацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР