Спадът в износа на швейцарски часовници остава на отрицателна територия,

...
Спадът в износа на швейцарски часовници остава на отрицателна територия,
Коментари Харесай

Спад в износа на швейцарски часовници

Спадът в износа на швейцарски часовници остава на негативна територия, макар че бележи забавяне през август. Понижението е с 11,9% на годишна основа до 1,3 милиарда швейцарски франка (1,2 милиарда евро), заяви през днешния ден Швейцарската часовникарска федерация, представена от " Франс прес ". Това се случва след исторически спад през предходните месеци поради пандемията от Covid-19. Тенденцията в износа на швейцарски часовници продължава да е негативна, само че първичният удар последователно се смекчава, акцентира в прессъобщение федерацията.

Всички огромни пазари за швейцарски часовници не престават да са в негативна територия, като се изключи Китай, където износът им е повишен с 44,9% на годишна основа, отчитайки мощно възобновяване за трети следващ месец. Това нарастване се изяснява наред с други фактори и с репатрирането към Китай на част от покупките, осъществени в чужбина, разясни часовникарската федерация. Тя акцентира, че този напредък на покупките в страната не е придружен с облага в Европа и някои азиатски пазари.

В Хонконг, един исторически пазар, възприеман като входна врата за швейцарските производители на часовници в Азия, износът е траял да се намалява с 16,4% след няколко месеца на мощно стесняване от началото на продемократичните митинги, които раздрусаха някогашната английска колония.

В Европа, където нормално има доста китайски туристи, които пазарят първокласни артикули при визитата си на Стария континент, износът е намалял с 20,5%. Спадът на годишна основа е достигнал 15,3% във Англия, 32,2% във Франция и 33,1% в Италия.

В Съединени американски щати, вторият максимален пазар за швейцарските часовници, понижението се е лимитирало до 4% след постоянен юли. Швейцарската федерация обаче признава, че това релативно усъвършенстване идва след едно от най-лошите втори тримесечия.

През април износът на швейцарски часовници записва рекорден спад, сривайки се с 81,3%, преди да се намали с 67,9% през май, с 35,1% през юни и 17% през юли.

Общо износът на швейцарски часовници е намалял с 30,5% от януари по отношение на първите осем месеца на 2019 година, напомня Агенция Франс Прес. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР