Спадът се дължи най-вече на компаниите на по-късен етап, които

...
Спадът се дължи най-вече на компаниите на по-късен етап, които
Коментари Харесай

Финансирането за стартиращи компании в Европа намалява наполовина, но не всичко е лошо, тъй като AI предлага искрица надежда

Спадът се дължи най-много на фирмите на по-късен стадий, които забавят набирането на средства, както и на по-бавния ритъм на внедряване от страна на вложителите.

Инвестициите в започващи компании в Европа са спаднали до 45 милиарда $ (над 40 милиарда евро) тази година, което е спад от 55% по отношение на 2021 година, защото вложителите се борят да наберат пари, съгласно данни от компанията за рисков капитал Atomico.

p>

Спадът се дължи най-много на фирмите на по-късен стадий, които забавят набирането на средства, както и на по-бавния ритъм на внедряване от страна на вложителите, се споделя в отчета „ State of European Tech “. През 2022 година капиталът, вложен в Европа, беше 82 милиарда $ (75 милиарда евро).

Докладът, оповестен във вторник, сподели, че общото финансиране за европейските компании, подкрепяни от рисков капитал, се чака да намалее с 45 % през 2023 година от преди година.

„ Някои от започващите компании, които набра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР