Спадът на златото до най-ниското ниво за повече от година

...
Спадът на златото до най-ниското ниво за повече от година
Коментари Харесай

Златото може да достигне $1300 до края на годината

Спадът на златото до най-ниското равнище за повече от година е покрай своя край, а жълтият метал евентуално ще се повиши до 1300 $ до декември, съгласно финансовата компания ICBC Standard Bank, представена от Bloomberg.

Цената на кюлчетата може да доближи приблизително 1260 $ за тройунция през третото тримесечие и да се повиши в допълнение през идващите 3 месеца, защото повишаващите се лихвени проценти към този момент са оценени и се появява физическо търсене, съобщи Маркъс Гарви, пълководец по суровините в Лондон.

" Почти несъмнено ще забележим 2 повишавания на лихвите в Съединени американски щати през тази година, само че те към този момент са съвсем изцяло оценени. Така че там няма голяма опция за изненада ", уточни Гарви.

Привлекателността на златото отслабва през тази година, като цените падат покрай основното равнище от 1200 $, частично заради оптимистичната вероятност за американската стопанска система, която ускорява $.

Жълтият метал изпита известно облекчение в края на предходната седмица, защото основаните работни места в Съединени американски щати се охладиха през юли, а Китай се намеси в поддръжка на своята валута. Златото се търгуваше за 1212.84 $ в понеделник.

" В кратковременен проект съществува риск за спад под 1200 $, в случай че актуалната динамичност на пазара продължава ", предизвести Гарви.

" Но поглеждайки към идващите 6 месеца, към този момент сме на дъното на този цикъл, тъй че златото е по-подходящо в дълготраен проект като обичайно равнище за закупуване и прибавяне към портфейлите на вложителите ", сподели специалистът.

Въпреки че главното равнище на бизнес цикъла в Съединени американски щати наподобява доста устойчиво, има известни опасения по отношение на кредитния стрес, което слага въпросът дали потребителите в Съединени американски щати могат да устоят на доста по-високи лихвени проценти, сподели той.

Хедж фондове

Прогнозата, че проблемите на златото са към своя край, се споделя и от Ник Джонсън, паричен управител в американската капиталова компания Pacific Investment Management Co. (PIMCO).

Според него падащите цени на златото в отсъствието на покачващи се действителни приходи допускат, че металът поевтинява по отношение на други активи, деноминирани в Съединени американски щати.

Това, дружно с мненията на президента Доналд Тръмп, " който се оплаква от мощния $ ", биха могли да възбудят интереса към метала, написа Джонсън в блога си.

Златото в долари има капацитет да се увеличи, защото световното произвеждане може да е достигнало връх, съобщи пред Bloomberg Стюарт Тонкин, изпълнителен шеф на австралийския производител на злато Northern Star Resources.

" Дори и този лек дефицит или гледната точка за намаляващия профил на производството, запасите и ресурсите измежду най-големите компании ще запазят златото на солидна основа ", сподели Тонкин.

И въпреки всичко огромните пари се обзалагат, че проблемите на златото не са завършили. Хедж фондовете и други огромни спекуланти усилиха залозите за разпродажби на благородния метал в седмицата до 31 юли до най-високите равнища от 2006 година

Търговците са загрижени, че по-силният $, икономическият напредък и проектът на Федералния запас за повишение лихвите в допълнение ще понижат вероятностите (за напредък на златото, б.р). /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР