Спадът на рейтинга на водещите германски партии, включително на консервативната

...
Спадът на рейтинга на водещите германски партии, включително на консервативната
Коментари Харесай

Зеехофер: Проблемите на Германия идват от мигрантите


Спадът на рейтинга на водещите немски партии, в това число на консервативната коалиция ХДС/ХСС, е обвързвано с миграционния проблем. Това съобщи в изявление за вестник „ Рейнише пост “ министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер, съобщи БГНЕС.

„ Миграционният въпрос е източник на всички политически проблеми в тази страна. Повтарям това към този момент три години и това се удостоверява от доста допитвания “, означи той. „ У нас за пръв път се появи партия по-дясна от ХДС/ХСС, която може да укрепи своите позиции в средносрочна вероятност. Имаме разграничена страна и незадоволителна поддръжка за националните партии в обществото “, сподели Зеехофер, говорейки за усилването на политическия хоризонт на дяснопопулистката „ Алтернатива за Германия “. Според него доста германци свързват своите обществени страхове с миграционния въпрос.

Вътрешният министър също по този начин уточни компликациите при намирането на общоевропейско решение на казуса с мигрантите. „ Да вземем да вземем за пример, съглашението с Италия – за всеки мигрант, който ние връщаме, би трябвало да вземем различен. Това е игра с нулев резултат. Това спомага за определяне на ред, само че не лимитира миграцията “, счита Зеехофер.

Преди влизането си в четвъртото държавно управление на канцлера Ангела Меркел, той беше министър председател на провинция Бавария, където от края на Втората международна война безсменно ръководи Християнсоциалния съюз /ХСС/, по-малката партия в обединението на национално равнище с Християндемократическия съюз /ХДС/. На идните по-късно тази година избори ХСС за пръв път е изправен пред опцията да загуби своето болшинство поради усилването на „ Алтернатива за Германия “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР