Спада популярността на сепаратистите в Каталуния. Това заяви в интервю

...
Спада популярността на сепаратистите в Каталуния. Това заяви в интервю
Коментари Харесай

Момчил Инджов: Европа върви към Европа на регионите


Спада известността на сепаратистите в Каталуния. Това съобщи в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " интернационалният редактор на " Клуб Z " Момчил Инджов :

Проучванията демонстрират, че на предварителните избори на 21 декември в Каталуния те ще вземат 33%. В момента те имат безусловно болшинство, само че става дума за две сепаратистки партии. Цялото това безусловно болшинство ще се стопи до 33%.

Вероятно линията на разделяне, която се очерта сред Мадрид и Барселона, към този момент е незаличима или мъчно заличима, добави още Инджов:

Ще отнеме години, с цел да бъде изцяло заличена. Може би виновност за това има и Мариано Рахой, тъй като неговото държавно управление прекали с използването на полицейска мощ. Другата неточност беше, че поради централната власт бяха анулирани някои точки от Конституцията в Каталуния. Централната власт ги оспори пред Конституционния съд и той ги анулира. Баските обаче си резервираха тези привилегии, тъй че не е добре за едните да си затваряш очите, а за другите да си непоколебим по цялата мощ на закона. Аз бих споделил, че общо взето Европа върви към Европа на районите. Резултатът от всичко това ще бъде смяна на Конституцията на Испания, която ще засегне всички самостоятелни области, освен Каталуния.

Цялото изявление с Момчил Инджов можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР